Τσελίκ: Κακομαθημένο παιδί της Δύσης, η Ελλάδα – Μη δοκιμάσετε την αποφασιστικότητά μας

Πολιτικη


Επικοινωνιακή «σκόνη» δημιουργεί η Άγκυρα, λίγα 24ωρα πριν την προαναγγελθείσα έξοδο του τουρκικού γεωτρύπανο στην Ανατολική Μεσόγειο. Με προκλητικές δηλώσεις και προειδοποιήσεις, Τούρκοι αξιωματούχοι απευθύνονται στην Ελλάδα επαναλαμβάνοντας προκλητικές δηλώσεις και απειλές.

«Το Αμπντουλχαμίτ Χαν μετράει τις ημέρες για να συναντήσει τα βαθιά νερά της Μεσογείου», ανέφερε σε ανάρτησή του στο twitter ο αρμόδιος υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ.

Σε ανάλογο ύφος ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ, Ομέρ Τσελίκ δήλωσε ότι «κανείς δεν πρέπει να δοκιμάσει την αποφασιστικότητα της Τουρκίας. Το τέλος θα είναι μόνο απογοήτευση». Η Αθήνα παρακολουθεί με ψυχραιμία τις τουρκικές κινήσεις, ενώ βρίσκεται σε συνεχή επαφή με εταίρους και συμμάχους.

«Δεν δίνουμε σε κανέναν ούτε ένα πετραδάκι, ούτε σταγόνα νερό, ούτε ένα εκατοστό αέρα της πατρίδας μας»

Όπως ανέφερε ο Ομέρ Τσελίκ «κανείς να μη δοκιμάσει την αποφασιστικότητά της Τουρκιας στο έδαφος, στη γαλάζια πατρίδα ή στην εναέρια πατρίδα της. Δεν δίνουμε σε κανέναν ούτε ένα πετραδάκι, ούτε σταγόνα νερό, ούτε ένα εκατοστό αέρα της πατρίδας μας»

Συνέχισε λέγοντας ότι «σύντομα, ο πρόεδρος μας θα αποχαιρετήσει το πλοίο «ΑμπντούλΧαμίντ Χαν» από τη Μερσίνα. Πρόκειται για βήματα που γίνονται με αποφασιστικότητα και δύναμη για την προστασία των συμφερόντων τόσο της Τουρκίας όσο και της “ΤΔΒΚ”. Γιατί υπάρχουν πόροι πετρελαίου και φυσικού αερίου, που είναι ο…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr