Τροπολογία για την κάλυψη δαπανών μετακίνησης μαθητών προτύπων σχολείων και την αποζημίωση μετακινούμενων ιατρών

Πολιτικη


Τροπολογία που αφορά – μεταξύ άλλων – στην κάλυψη των δαπανών μετακίνησης των μαθητών προτύπων σχολείων, την καταβολή αποζημίωσης ιδιωτών ιατρών που μετακινούνται για κάλυψη εφημεριών ΕΣΥ και την παράταση συμβάσεων φύλαξης κτιρίων του υπουργείου Οικονομικών και της ΑΑΔΕ, κατατέθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο νομοσχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με τίτλο «Ψηφιοποίηση των διαδικασιών επιδόσεων εγγράφων και αποδέσμευση της Ελληνικής Αστυνομίας από τη διενέργεια επιδόσεων εγγράφων της ποινικής και πολιτικής δίκης και λοιπές επείγουσες διατάξεις του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη». Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο έχει προγραμματιστεί να συζητηθεί στην ολομέλεια της Βουλής την ερχόμενη Τρίτη, 31/05/2022.

Α. Με τις διατάξεις της υπόψη τροπολογίας προβλέπονται τα ακόλουθα:

  1. Παρατείνεται από τη λήξη της (13.5.2019) έως την έκδοση απόφασης του υπουργού Υγείας και πάντως για χρονικό διάστημα όχι πέραν των τριών (3) μηνών, η θητεία του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας που συγκροτήθηκε με την αρ. Α1β/Γ.Π.οικ.33401(13-05-2019 απόφαση του γενικού γραμματέα του Υπουργείου Υγείας.
  2. Παρατείνεται, επίσης, αυτοδικαίως από τη λήξη της και σε κάθε περίπτωση όχι πέραν της οριζόμενης στην υπό ψήφιση διάταξη ημερομηνίας, η ισχύς των ακόλουθων ρυθμίσεων:

– του άρθρου 29 του ν. 48 16/2021 περί της αποζημίωσης των ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων για τη μετακίνηση σε νοσοκομεία της ίδιας ή άλλης Υγειονομικής Περιφέρειας (Υ.Πε.),

– του άρθρου…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr