Τριτολογία Μητσοτάκη: Μιλάτε εσείς για εξυπηρέτηση συμφερόντων κ. Τσίπρα;

Πολιτικη


Στην τριτολογία του με την οποία έκλεισε η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων για τις παρακολουθήσεις, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ήταν σύντομος και ουσιαστικά περιορίστηκε σε τρεις παρατηρήσεις σχετικά με ζητήματα που είχαν τεθεί κατά τις δευτερολογίες των πολιτικών αρχηγών.

«Μιλάτε εσείς για εξυπηρέτηση συμφερόντων, που κρατήσατε την Βουλή ανοιχτή μια εβδομάδα για να εξυπηρετήσετε δεν ξέρω ποιους. Ελπίζω κάποια στιγμή να το βρει η Δικαιοσύνη», ήταν η κορωνίδα της αντιπαράθεσης με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αρχικά ο πρωθυπουργός στάθηκε στο ότι υπάρχει μια βασική διαφορά ερμηνείας του Συντάγματος και κατέθεσε στην εθνική αντιπροσωπεία τον εκτελεστικό νόμου του Συντάγματος του 1994. « Είναι ο Νόμος 2225, ο οποίος αναφέρεται στο άρθρο 3 για την άρση του απορρήτου για λόγους εθνικής ασφάλειας», είπε ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας πως εάν ο συνταγματικός νομοθέτης ήθελε και προέβλεπε καθ΄ οποιονδήποτε τρόπο κάποια εξαίρεση των βουλευτών από την εν δυνάμει δυνατότητα παρακολούθησής τους για λόγους εθνικής ασφάλειας, αυτό θα μνημονευόταν στο σχετικό εκτελεστικό νόμο.

Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην κατηγορηματική άρνηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι επί ημερών του δεν γινόταν καμία παρακολούθηση δημοσιογράφου ή πολιτικού και έκλεισε απαντώντας σε «αναφορές σε ενδεχόμενα οικονομικά σκάνδαλα», όπως…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr