Τρεις υποψήφιοι από το 2ο Λύκειο Κω και ένας από το Αντιμάχειας αρίστευσαν συγκεντρώνοντας 19.000 μόρια

Τα Νεα της Περιφερειας


Σημαντική μείωση των αριστούχων σημειώθηκε φέτος αναφορικά με τις επιδόσεις των υποψηφίων, ενώ μέτριες έως κακές ήταν οι βαθμολογίες ιδιαίτερα στο 1ο επιστημονικό πεδίο, δηλαδή Ανθρωπιστικές Νομικές και Κοινωνικές επιστήμες, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις Διευθυντών Λυκείων και Λυκειακών τάξεων της Κω, μιλώντας στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου.

Τρεις υποψήφιοι από το 2ο Λύκειο Κω στις θετικές και τεχνολογικές επιστήμες αρίστευσαν και συγκεντρώνουν 19.000 μόρια. Αντίθετα μέτριες έως κακές ήταν οι επιδόσεις των μαθητών /τριών στο πεδίο των ανθρωπιστικών σπουδών, σύμφωνα με δήλωση του υποδιευθυντή, Ηλία Γεωργακόπουλου.

Στο Λύκειο Αντιμάχειας μεγάλο ήταν το ποσοστό των παιδιών, που, ενώ δήλωσαν συμμετοχή, δεν προσήλθαν και σύμφωνα με τον Διευθυντή κ Γιάννη Σημαντηράκη η αιτία οφείλεται κυρίως στα μέτρα, λόγω πανδημίας και στις δυσκολίες της διδασκαλίας, ενώ αξίζει να σημειωθεί, ότι ένας υποψήφιος του Λυκείου συγκεντρώνει 19.000 μόρια

Και στο 1ο Ιπποκράτειο Λύκειο καταγράφηκαν καλές επιδόσεις και σε κάθε πεδίο δύο αριστούχοι, ενώ σε αυτό των Λυκειακών τάξεων Ζηπαρίου, όπως τόνισε ο Διευθυντής κ Γιάννης Κρητικός οι βαθμολογίες ήταν μέτριες προς τα κάτω.

Σύμφωνα με δηλώσεις εκπαιδευτικών στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου αναμένεται πτώση μικρότερη η μεγαλύτερη στις υψηλόβαθμες σχολές και των τεσσάρων πεδίων.

Παράλληλα εκτιμούν ότι η μείωση των υποψηφίων των ΓΕΛ στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις σε σχέση με πέρυσι (-3.261…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr