Το Lesvos Food Fest  το Σάββατο στην Ερεσό και τη Στύψη

Τα Νεα της Περιφερειας


Ένα μελίσσι δημιουργίας το Lesvos Food Fest   και οι συνεργάτες του σε όλη τη Λέσβο,  όπου βρίσκεται σε εξέλιξη το 4ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας του νησιού που διοργανώνει ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου.

Γεύσεις, χρώματα και αρώματα πλημμύρισαν χθες τους δρόμους  στον Μόλυβο και στον Πολιχνίτο, ενώ σήμερα Σάββατο 16 Ιουλίου 2022 , τη σκυτάλη παίρνουν η Ερεσός με τον φορέα τουρισμού της περιοχής και η Στύψη, για την ανάδειξη της γαστρονομικής και πολιτιστικής  μας κληρονομιάς .

Στην Ερεσό στην Πλατεία Παπανικολή, μέχρι το  μεσημέρι,  διοργανώνεται εργαστήρι παρασκευής βρασματολουκουμιών,  παρέα με Ερεσιώτισσες νοικοκυρές, ενώ στις 19:00 το απόγευμα στην Αρχαιολογική Συλλογή Ερεσού , μια επιστημονική και γαστρονομική προσέγγιση για το βράσμα , το τοπικό πετιμέζι από σύκα.

Ομιλητές :  Παναγιώτη Μαντζώρο, πρόεδρο του Φορέα Ανάπτυξης & Προβολής Ερεσού, Γρηγόρης Χριστοδούλου, Attica Slow Food Leader: “Slow Food & Γαστρονομική Κληρονομιά”.
Αντωνία Ματάλα, Καθηγήτρια διατροφής της Σχολής Επιστ. Υγείας & Αγωγής του Χαροκόπειου Πανεπ/μίου: “Διατροφικά χαρακτηριστικά ενός μειλίχιου φρούτου”.
Γεωργία Κοφινά, Καθηγήτρια Μαγειρικής του Alpine College: “Το Βράσμα στη Μαγειρική & Ζαχαροπλαστική”.

Επίσης στις 20:00 το βράδυ στον πεζόδρομο μπροστά στην Αρχαιολογική Συλλογή Ερεσού
θα δημιουργηθεί ένα εργαστήρι γεύσης και γευσιγνωσίας με συνταγές εμπνευσμένες από βράσμα από τον chef του Aeoliαn Village Γιώργο Αβραμέλλο.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας θα υπάρχουν…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr