Το όνομα του Γιάννη Τσιντσάρη θα πάρει το κλειστό γυμναστήριο Σερρών

Τα Νεα της Περιφερειας


Το όνομα του Σερραίου Ολυμπιονίκη Γιάννη Τσιντσάρη θα πάρει το κλειστό γυμναστήριο Σερρών μετά από πρόταση του Δημάρχου Σερρών Αλέξανδρου Χρυσάφη και ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου Σερρών.

«Ήταν χρέος μας να τιμήσουμε αυτόν τον μεγάλο αθλητή που όλοι αναγνωρίζουμε την προσφορά και την αξία του. Ένας Σερραίος Ολυμπιονίκης που αποτελεί πρότυπο για πολλά παιδιά που ασχολούνται με τον αθλητισμό» είπε ο κ. Χρυσάφης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών. Στην ίδια συνεδρίαση αποφασίσθηκε ομόφωνα το κλειστό γυμναστήριο της ομόνοιας να πάρει το όνομα του Βασίλη Αγοραστού, ως αναγνώριση της προσφοράς του στον Σερραϊκό αθλητισμό.

Ο Γιάννης Τσιντσάρης γεννήθηκε στις 8 Φεβρουαρίου του 1962 στο Σιδηρόκαστρο και υπήρξε ο κορυφαίος αθλητής της Εθνικής ομάδας άρσης βαρών τη δεκαετία του 80, ουσιαστικά ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στην παλιά και τη επόμενη, την «χρυσή» γενιά της Αρσης Βαρών. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Αντζελες (1984) είχε φτάσει πολύ κοντά στο χάλκινο μετάλλιο κατακτώντας τελικά την 4η θέση. Συμμετείχε σε δύο Ολυμπιάδες, το 1984 και το 1988, αναδείχθηκε 10 φορές πρωταθλητής ανδρών, τρεις φορές πρωταθλητής εφήβων, τρεις φορές Βαλκανιονίκης, τρεις φορές πρωταθλητής ΕΟΚ και τρεις φορές Μεσογειονίκης. Κατείχε 107 πανελλήνια ρεκόρ σε επίπεδο ανδρών και εφήβων, ενώ το 1981 βραβεύθηκε ως ο καλύτερος έφηβος αθλητής από τον ΠΣΑΤ. Μετά το τέλος της αθλητικής του…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr