Το πρώτο διάγγελμα του Καρόλου στους Βρετανούς – «Θα προσπαθήσω να σας υπηρετήσω με αφοσίωση, σεβασμό και αγάπη»

Νεα


Το πρώτο διάγγελμα στους Βρετανούς πραγματοποίησε την Παρασκευή ο νέος βασιλιάς Κάρολος. Μεταξύ άλλων τόνισε ότι η βασίλισσα Ελισάβετ έκανε θυσίες για το καθήκον. Aπέτισε φόρο τιμής στην «αγαπημένη του μαμά», είπε ότι νιώθει βαθιά θλίψη για τον θάνατο της κι ότι ορκίζεται να συνεχίσει τη δια βίου υπηρεσία της ενώ ευχαρίστησε τον κόσμο για τη συμμετοχή του στο πένθος για την εκλιπούσα. Θα προσπαθήσω να σας υπηρετήσω με αφοσίωση, σεβασμό και αγάπη, υπογράμμισε.

«Η αγαπημένη μου μητέρα αποτελούσε έμπνευση και παράδειγμα για εμένα και όλη την οικογένειά μου και της οφείλουμε το μεγαλύτερο χρέος που θα μπορούσε να οφείλει μια οποιαδήποτε οικογένεια στη μητέρα για την αγάπη, τη στοργή, την καθοδήγηση, την κατανόηση και το παράδειγμά της, Η βασίλισσα Ελισάβετ έζησε μια καλή ζωή, εκπλήρωσε το πεπρωμένο της και τη θρηνούμε βαθιά. Αυτή η υπόσχεση της υπηρεσίας καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής θέλω να δώσω και εγώ σε εσάς σήμερα».

«Όπως έκανε η βασίλισσα με ακλόνητη αφοσίωση, δεσμεύομαι κι εγώ να τηρώ τις συνταγματικές αρχές», διαβεβαίωσε και υποσχέθηκε: «Όποια κι αν είναι η καταγωγή ή οι πεποιθήσεις σας, θα προσπαθήσω να σας υπηρετήσω με πίστη, σεβασμό και αγάπη».

Ολόκληρο το διάγγελμα στο βίντεο που ακολουθεί:

Ανακοίνωσε επισήμως ότι ο μεγαλύτερος γιος του, Ουίλιαμ, θα είναι πρίγκιπας της Ουαλίας και διάδοχος του θρόνου. Εξέφρασε την αγάπη του στον πρίγκιπα Χάρι και τη Μέγκαν και τους ευχήθηκε να είναι καλά…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr