Το πλανητάριο Κύπρου προπομπός του Αστροτουρισμού στο νησί

Νεα


Ενα πρωτοποριακό για τα κυπριακά – και όχι μόνο – δεδομένα έργο βρίσκεται υπό κατασκευή στην Κύπρο και δεν είναι άλλο από το πλανητάριο της Κύπρου. Το πλανητάριο, οι εργασίες ανέγερσης του οποίου βρίσκονται σε εξέλιξη, θα συμπεριλαμβάνεται στα 10 καλύτερα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, ενώ θα προσφέρει μια μοναδική εμπειρία στον επισκέπτη σε ό,τι αφορά την αστρονομία και αστροπαρατήρηση.

Μιλώντας στην ΕΡΤ και τη Μανιάνα Καλογεράκη για την εκπομπή «Με Νέα Ματιά», ο υπεύθυνος του γραφείου επικοινωνίας του πλανητάριου Κύπρου Γιώργος Τζίβας, αναφέρθηκε στον εξοπλισμό του πλανητάριου, τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά, ενώ ανέπτυξε την ιδέα για τα σχέδια ανάπτυξης του Αστροτουρισμού στην Κύπρο, που στόχο έχει την ενίσχυση και διατήρηση μιας κατηγορίας ειδικού ενδιαφέροντος Τουρισμού, ο οποίος θα συμβάλει σημαντικά στην προώθηση του συνολικού τουριστικού προϊόντος που προσφέρει σήμερα η Κύπρος, ωφελώντας έτσι την οικονομική ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα του νησιού και συμβάλλοντας και σε μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Ήδη, αρκετές πρωτοβουλίες στον εν λόγω τομέα έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον του κοινού.

Από την πλευρά του ο Αχιλλέας Κεντώνης, απόφοιτος Ηλεκτρονικής Μηχανικής, Φυσικής και Καλών Τεχνών του University of South Alabama, ο οποίος έχει εργαστεί ως ερευνητής της NASA, του Παν/μιου Αιγαίου και του Παν/μιου Κύπρου και από την θέση πλέον του εκτελεστικού διευθυντή του Interstellar…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr