Το πλάνο για να γίνει ο Παναθηναϊκός ξανά διεκδικητής του πρωταθλήματος

Αθλητικα


Ο φορ πρωταθλητισμού που θα αποκτηθεί, η ανανέωση του συμβολαίου του Χουάνκαρ που καίει τον Γιοβάνοβιτς, η εισήγηση για παραμονή των Βιγιαφάνιες, Σάντσες και οι αντικαταστάτες των Μαουρίσιο, Βιτάλ, Χατζηγιοβάνη και Πούγγουρα.

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε τους πάντες στο τελευταίο κομμάτι της σεζόν, πέτυχε όλους τους στόχους του, έκανε μετά από χρόνια χαρούμενο τον κόσμο του και απέδειξε πως επέστρεψε στους μεγάλους.

Η ευκαιρία του Αλαφούζου να αλλάξει το αφήγημα

Είναι πολύ σημαντικό αυτό το καλοκαίρι να μη γίνουν λάθη. Η δουλειά του Ιβάν Γιοβάνοβιτς προσφέρει την τελευταία ευκαιρία στον Γιάννη Αλαφούζο να ανατρέψει την κατάσταση. Μία τεράστια ευκαιρία να μη μείνει η δική του διοίκηση με μαύρα γράμματα στην ιστορία του συλλόγου, αλλά να δημιουργηθεί ένα νέο αφήγημα. Να αναδειχθούν και κάποια θετικά σημεία, πως ο Παναθηναϊκός επιτέλους απέκτησε ακίνητη περιουσία στο όνομά του, έλυσε το πρόβλημα στο γηπεδικό και απαλλάχτηκε από τα χρέη που τον βασάνιζαν τα τελευταία χρόνια.

Όλα αυτά είναι πολύ σημαντικά, όμως για να έχουν αξία χρειάζεται να υπάρχει στη βιτρίνα μία ομάδα ανάλογη του μεγέθους του Παναθηναϊκού. Ο Γιοβάνοβιτς απέδειξε πως είναι ο άνθρωπος που μπορεί να βοηθήσει τον Αλαφούζο να ξεφύγει από την αποτυχία. Να του επιτρέψει να νικήσει και την καχυποψία του κόσμου, που και ο ίδιος βοήθησε να γιγαντωθεί με τα πολλά λάθη που έχει κάνει.

Αυτό το καλοκαίρι έχει ένα μεγάλο καθήκον, να βοηθήσει το σύλλογο να αξιοποιήσει τη δουλειά και την παρουσία του Γιοβάνοβιτς και να δημιουργήσει μία ομάδα ικανή να σταθεί ανάλογα με το μέγεθος του συλλόγου στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και φυσικά να κάνει πρωταθλητισμό.

Υπάρχει βάση, χρειάζονται στοχευμένες κινήσεις

Η βάση υπάρχει. Ο Παναθηναϊκός έκλεισε τη φετινή σεζόν στην καλύτερη αγωνιστική κατάσταση από όλους. Ο προπονητής δημιούργησε ένα σύνολο ικανό να παίξει όλα τα συστήματα, να ανταποκριθεί σε όλες τις μορφές ποδοσφαίρου. Είναι ξεκάθαρο πως αν αυτή η βάση ενισχυθεί, ο Παναθηναϊκός δεν έχει να φοβηθεί τίποτα στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Αυτήν τη στιγμή, η ομάδα δεν χρειάζεται υπερβολές, δεν πρέπει να γίνουν λάθη που βασάνισαν το σύλλογο στο πρόσφατο παρελθόν, δεν χρειάζονται πολλές αλλαγές, αλλά στοχευμένες κινήσεις.

Το μεγάλο συμβόλαιο θα δοθεί για φορ πρωταθλητισμού

Είναι ξεκάθαρο και γνωρίζω πως έχει γίνει αντιληπτό μέσα στην ομάδα ότι χρειάζεται ένας πραγματικά καλός σέντερ φορ. Το πλάνο ασφαλώς και είναι να μείνει ως δεύτερος στην ιεραρχία φορ ο Φώτης Ιωαννίδης, που ασφαλώς θα πάρει σημαντικό χρόνο συμμετοχής. Το έχω γράψει πολλές φορές, ο Ιωαννίδης έχει προσόντα που του επιτρέπουν να είναι ο δεύτερος στην ιεραρχία φορ σε έναν Παναθηναϊκό που θα κάνει πρωταθλητισμό. Είναι ξεκάθαρο πως η…Διαβάστε τη συνέχεια: sport24.gr