Το παρασκήνιο της παραίτησης Ντράγκι – Η επόμενη μέρα και οι συνέπειες στις αγορές

Νεα


Ανταπόκριση – Ιταλία: Κρίστιαν Μαυρής

Με την Κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι να έχει φτάσει στο τέλος της, αναμένεται μια επιθετική εκλογική εκστρατεία των ιταλικών κομμάτων εν μέσω θέρους, ενώ οι αγορές συνεχίζουν να δείχνουν ανήσυχες ενόψει των εκλογών της 25ης Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τον ανταποκριτή της ΕΡΤ από το Μιλάνο, Κρίστιαν Μαυρή.

  • Ιταλία: Διάλυση της Βουλής και εθνικές εκλογές στις 25 Σεπτεμβρίου (video)

Σίλβιο Μπερλουσκόνι: Ο Ντράγκι έχει βαρεθεί

Χωρίς να έχει περάσει ούτε ένα 24ωρο από την υπογραφή της διάλυσης της Βουλής από τον ΠτΔ Σέρτζιο Ματαρέλα, έχει ήδη αρχίσει να ανεβαίνει ο προεκλογικός πυρετός, ενώ το spread μεταξύ του Ιταλικού και του Γερμανικού ομολόγου, ήδη ξεπέρασε τις 245 μονάδες σήμερα (22/7) το πρωί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες βράδυ ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, υπερασπίζοντας την γραμμή του κόμματός του, «Φόρτσα Ιτάλια», δήλωσε χαρακτηριστικά πως «ο Ντράγκι είχε βαρεθεί» και άδραξε την ευκαιρία ώστε να αφήσει την πρωθυπουργική καρέκλα. Σύμφωνα με τα Ιταλικά ΜΜΕ, ο Ντράγκι εξεπλάγη από την στάση του Μπερλουσκόνι, και μάλιστα σχολίασε πως «μια δεύτερη Κυβέρνηση χωρίς τους 5 Αστέρες, σενάριο-παγίδα που ήθελε η Κεντροδεξιά, θα διαρκούσε μια μέρα», ενώ τα ΜΜΕ αναφέρουν πως την ημέρα της ψήφου της Γερουσίας, ο Μπερλουσκόνι δεν απάντησε στις τηλεφωνικές κλήσεις του Μάριο Ντράγκι.

Η Κεντροδεξιά πάνω από το 40% 

Ο Μπερλουσκόνι τόνισε πως ο ηγέτης της Κεντροδεξιάς παράταξης (και επομένως, ο επόμενος…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr