“Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας γράφει ιστορία”

Τα Νεα της Περιφερειας


Τον Σεπτέμβριο του 2023 με σαράντα -το μέγιστο-  φοιτητές, αυτοχρηματοδοτούμενο, μέσω των διδάκτρων ύψους 12.000 ευρώ το χρόνο, αποκλειστικά για ξένους φοιτητές, ένα δημόσιο νέο τμήμα, μέσα στο δημόσιο πανεπιστήμιο και συγκεκριμένα στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας θα ξεκινήσει τη λειτουργία του.

Τις σχετικές ανακοινώσεις έκαναν σήμερα ο πρόεδρος του τμήματος κ. Γιαννούκας με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Μαμούρη και καθηγητές της Ιατρικής Σχολής.

Ένα ξενόγλωσσο, αγγλόφωνο προπτυχιακό τμήμα, που δεν θα λειτουργεί ανταγωνιστικά αλλά σε συνέργεια με το αντίστοιχο ελληνόφωνο πανεπιστήμιο, στον ίδιο χώρο με την Σχολή της Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας, (άρα πολύ κοντά στην έρευνα), που θα ανοίξει τις «πύλες» του τον Σεπτέμβριο του 2023 και θα προσδώσει στον στόχο της εξωστρέφειας και θα δώσει περαιτέρω ώθηση στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, που οι διεθνείς κατατάξεις το τοποθετούν στην 300η θέση και οι πανευρωπαϊκές στην 150η.

Για ιστορική μέρα έκανε λόγο ο πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής κ. Αθανάσιος Γιαννούκας , ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε:  «Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας αποδέχτηκε την απόφαση του Tμήματος Iατρικής και αποφάσισε να ιδρύσει ξενόγλωσσο αγγλόφωνο προπτυχιακό πρόγραμμα στην Ιατρική. Δηλαδή μία αγγλόφωνη ιατρική σχολή στο δημόσιο πανεπιστήμιο. Το πρόγραμμα σπουδών απευθύνεται σε αποφοίτους από λύκεια του εξωτερικού. Δεν απευθύνεται σε παιδιά της χώρας μας….Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr