«Το νέο “Εξοικονομώ – Ανακαινίζω” δίνει την ευκαιρία σε νέους που αναζητούν στέγη να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή» – Τι λέει η Α. Σδούκου

Οικονομια


«O Πρωθυπουργός σωστά επένδυσε στο πρόγραμμα στέγασης που σήμερα αντιμετωπίζουν πολλοί νέοι άνθρωποι και νέα ζευγάρια»» δήλωσε στην εκπομπή «Συνδέσεις» η γενική γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών Αλεξάνδρα Σδούκου, επεσημαίνοντας ότι με το πρόγραμμα φθηνής στέγασης που ανακοινώνεται σήμερα δίνεται η δυνατότητα σε περίπου 100.000 δικαιούχους πιο εύκολα πρόσβαση σε στεγαστικά δάνεια.

Σύμφωνα με την κ. Σδούκου το πρόγραμμα συνολικού ύψους 1,8 δισ. ευρώ αφορά ένα σύνολο μέτρων κοινωνικής πολιτικής για νέους έως 39 ετών που θα αποκτήσουν πιο εύκολη πρόσβαση σε στεγαστικά δάνεια για την αγορά ή μίσθωση ενός σπιτιού.

Μιλώντας για τον τομέα ευθύνης της αναφέρθησε στο ειδικό πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Ανακαινίζω» που θα αφορά νέους έως 39 ετών για να επισκευάσουν παλαιά ακίνητα που βρίσκονται στην ιδιοκτησία τους.

«Θέλουμε να δώσουμε την ευκαιρία σε νέους που έχουν κλειστά και αχρησιμοποίητα σπίτια να τα αναβαθμίσουν και να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή» είπε η κ. Σδούκου προσθέτοντας ότι μέσω του νέου προγράμματος που θα αφορά κατοικίες σε όλη την Ελλάδα η γ.γ. Ενέργειας επιδοτεί παρεμβάσεις με στόχευση της εξοικονόμηση ενέργειας.

Η παρουσίαση του προγράμματος φθηνής στέγασης για νέους έως 39 ετών θα γίνει την Πέμπτη 15/9 από τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη, τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως,…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr