Το «Γράμμα από τον Πόντο» του πολυβραβευμένου Θ. Σίδερη σήμερα στο μουσικό σχολείο

Τα Νεα της Περιφερειας


Στις 8 το βράδυ στο Αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής θα γίνει η προβολή της ταινίας του Θωμά Σίδερη, «Γράμμα από τον Πόντο», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης για την μαύρη επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων, από τον πολιτιστικό όμιλο Ποντίων Θρυλορίου.

Ένα μοναδικό ιστορικό ντοκιμαντέρ για τον διωγμό του Ποντιακού Ελληνισμού από τις εστίες του με άγνωστο κινηματογραφικό υλικό του 1920.
Το «Γράμμα από τον Πόντο» των δημοσιογράφων της ΕΡΤ Λεωνίδα Κασάπη και Θωμά Σίδερη, με εικονολήπτη τον μάγο της εικόνας και μοναδικό κινηματογραφιστή Αριστοτέλη Μεταξά, και την συμβολή του ηχολήπτη Κώστα Αδάμ. Είναι ένα μοναδικό ιστορικό ντοκιμαντέρ για το διωγμό του Ποντιακού Ελληνισμού από τις εστίες του, με άγνωστο κινηματογραφικό υλικό του 1920, το οποίο βασίζεται σε πραγματική ιστορία.

Μόλις χαλάρωσαν τα μέτρα, αποφασίσαμε να αποτίσουμε φόρο τιμής και μνήμης στα θύματα της Γενοκτονίας φέτος και μέσω της προβολής αυτής της εξαιρετικής ταινίας, που τόσο ευγενικά, απλόχερα και γενναιόδωρα είχαμε την θετική ανταπόκριση από τον Θωμά Σίδερη», τόνισε η πρόεδρος, Χρύσα Μαυρίδου, μιλώντας στο περιφερειακό πρόγραμμα της ΕΡΤ ΑΜ-Θ.
Το Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής θα αφιερώσει μουσικά κομμάτια στη μνήμη των 353.000 θυμάτων του ποντιακού Ελληνισμού.
Ο Θωμάς Σίδερης, Δημοσιογράφος και παραγωγός Ντοκυμαντέρ είναι ο άνθρωπος που παράγει ταινίες, με επίπονη έρευνα, καταγραφή άρτια, μαρτυρίες ανθρώπων, με φωτισμό όλων των…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr