Το βίντεο της ντροπής: H χυδαία επίθεση του ιερέα κατά διεμφυλικής σε ναό στην Καλλιθέα

Νεα


Το φως της δημοσιότητας βλέπει το βίντεο με τη χυδαία επίθεση του ιερέα κατά διεμφυλικής σε ναό στην Καλλιθέα. Ο ιερωμένος τη διώχνει από το συσσίτιο, αν και το δικαιούται, με άκρως προσβλητικές και ρατσιστικές εκφράσεις που προκαλούν αποστροφή. Αξιοσημείωτη είναι η συμπαράσταση άλλων ιερέων που έσπευσαν να τη βοηθήσουν και η ταυτόχρονη άρνηση μεταμέλειας από τον ιερέα.

Το αποκαλυπτικό βίντεο καταγράφει την άρνηση του ιερέα να παράσχει συσσίτιο σε ένα διεμφυλικό άτομο, τη στιγμή που αποδεδειγμένα έχει πραγματική ανάγκη. Κι ενώ θα έπρεπε να είναι δεδομένη η στήριξη από έναν ιερωμένο αυτό που ακολουθεί είναι προσβολές και ρατσιστικές επιθέσεις.

-Έχω πληροφορίες ότι τα κονομάς

– Πάω να πάρω το συσσίτιο μου

-Όχι δεν θα το πάρεις

-Θα το πάρω το δικαιούμαι

Το περιστατικό πού συνέβη σε ναό της Καλλιθέας πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης μετά την μήνυση της 50χρονης. Το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας προκάλεσε ένα νέο κύμα αντιδράσεων. Η διεμφυλική που βρήκε το θάρρος και κατήγγειλε το συμβάν δηλώνει ευγνώμων για την υποστήριξη που δέχεται: «θέλω να ενώσω την φωνή μου με την φωνή άλλων ανθρώπων που υφίστανται διακρίσεις. Παρά την επίθεση που υπέστην δεν χάνω την πίστη μου στον θεό»

Η δικηγόρος του θύματος Αγγελική Σουγλέ αναφέρει: «έχουμε δεχθεί τεράστια συμπαράσταση από τον κόσμο δεκάδες μηνύματα και από τον χώρο της εκκλησίας. Κληρικοί μας καλούν τηλεφωνικά και μας προσφέρουν την βοήθεια τους και…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr