Τουρκία: Συντηρεί τη ρητορική της έντασης – Έντονη αντίδραση στις δηλώσεις Δένδια για την Αγ. Σοφία

Νεα


Λίγες ώρες μετά τις νέες εμπρηστικές δηλώσεις Ερντογάν με αφορμή την χθεσινή επέτειο της άλωσης της Κωνσταντινούπολης και τον προκλητικό εορτασμό της, η Άγκυρα μέσω του τουρκικού υπουργείου Άμυνας αυτή τη φορά, συντηρεί τη ρητορική της έντασης. Με σειρά αναρτήσεων του στο Τουίτερ, το τουρκικό Υπουργείο απαντά στην Ελλάδα για την επέτειο της Άλωσης, ενώ τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης σχολιάζουν ότι η τοποθέτηση αυτή αποτελεί απάντηση σε χθεσινές αναφορές του Νίκου Δένδια.

Κωνσταντινούπολη, Ανταπόκριση: Αριάνα Φερεντίνου

Tα τουρκικά ΜΜΕ σχολιάζουν ότι η τοποθέτηση του υπουργείου αποτελεί απάντηση στις δηλώσεις  του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών με αφορμή την επέτειο της Άλωσης.

Ο κ. Δένδιας  είχε γράψει σε ανάρτηση του στο Twitter:
«Αποφράς ημέρα για την εθνική μας μνήμη. Σήμερα, η μετατροπή της Αγίας Σοφίας, ενός Μνημείου της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, σε τζαμί, όπως και ο βανδαλισμός της Αυτοκρατορικής Πύλης, θλίβει κάθε άνθρωπο που σέβεται την ιστορία».

Το υπουργείο της Τουρκίας αναφέρει ότι, «αποτελεί πλάνη να κοιτάει κανείς την Κωνσταντινούπολη, που κατακτήθηκε πριν από 569 χρόνια, ονειρευόμενος τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία ή το Βυζάντιο. Όσοι λαχταρούν (την εποχή) πριν από 1000 χρόνια, ας ξεκαθαρίσουν ποιος έχει επεκτατικές βλέψεις και ποιος είναι εμπόδιο στην ειρήνη.

Η Αγία Σοφία, η οποία χρησιμοποιείται ως τέμενος επί αιώνες, βρίσκεται υπό την προστασία του τουρκικού έθνους από το 1453.

Είναι πολύ…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr