Τουρκία: Αθρόες συλλήψεις στα επεισόδια της πλατείας Ταξίμ -Τους 170 αριθμούν οι προσαχθέντες

Νεα


Αστυνομικές δυνάμεις που συγκρούστηκαν με διαδηλωτές στους γύρω δρόμους απο την πλατεία Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη προσήγαγαν 170 ανθρώπους που πήραν μέρος σε κινητοποιήσεις για την επέτειο των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας πριν απο εννέα χρόνια στο κοντινό πάρκο Γκεζί, προτού επεκταθούν τότε  σε όλη την χώρα.

Χθες το απόγευμα 31/5, σε δρόμους γύρω από την πλατεία Τάξιμ συγκεντρώθηκαν κάπου 1.000 άνθρωποι, πολλοί εκ των οποίων κράταγαν στα χέρια φωτογραφίες ανθρώπων που καταδικάστηκαν να εκτίσουν ποινές φυλάκισης, ή φωτογραφίες ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στην αστυνομική καταστολή των κινητοποιήσεων του 2013.

Πανό ανέγραφε το σύνθημα «το σκοτάδι θα φύγει, το Γκεζί θα μείνει».

Τους διαδηλωτές, που προσπάθησαν να φθάσουν στην πλατεία Τάξιμ και στη λεωφόρο Ιστικλάλ, εμπόδισαν μονάδες της αστυνομίας εξοπλισμένες με ασπίδες και άλλο εξοπλισμό καταστολής εξεγέρσεων. Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων για να τους διαλύσει.

«Ο Ερντογάν θα φύγει, δεν υπάρχει άλλος δρόμος», φώναζαν οι διαδηλωτές.

Νωρίτερα, μικρές ομάδες διαδηλωτών ενεπλάκησαν σε αψιμαχίες με την αστυνομία σε άλλες περιοχές κοντά στην Τάξιμ, όπου προσπάθησαν να φθάσουν με τα πόδια.

Σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησαν, οι αρχές της Κωνσταντινούπολης  τόνισαν πως οι διαδηλώσεις έγιναν χωρίς την άδεια των αρχών και θύμισαν ότι στην περιοχή Μπέγιογλου δεν επιτρέπεται, δυνάμει της κείμενης τουρκικής νομοθεσίας, να οργανώνονται διαδηλώσεις, ούτε…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr