Τουρισμός: Συνεχίζεται το χάος στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια – Ατελείωτες ουρές στην Ίμπιζα για ένα ταξί

Νεα


Μετά από δύο χρόνια αυστηρών κυρώσεων που είχαν μετατρέψει σε όνειρο απατηλό για τον κόσμο ένα ταξίδι στο εξωτερικό, πλέον οι τουρίστες βρίσκονται αντιμέτωποι με μια πρωτόγνωρη κατάσταση: ατελείωτες ουρές στα αεροδρόμια λόγω της έλλειψης προσωπικού. Έτσι, μετά το Λονδίνο όπου χιλιάδες αποσκευές των επιβατών περίμεναν να παραλάβουν τις αποσκευές τους, στην Ίμπιζα οι ταξιδιώτες αναμένουν για ώρες -κάτω από τον καυτό ήλιο- για ένα διαθέσιμο ταξί.

Με τις εικόνες να είναι αποκαλυπτικές για το χάος στον τομέα του τουρισμού σε δεκάδες αεροδρόμια της Ευρώπης λόγω των τεράστιων καθυστερήσεων που υπάρχουν λόγω των ελλείψεων προσωπικού. Έτσι μετά τις μεγάλες ουρές στην ασφάλεια, στο check-in αποσκευών πλέον ο γολγοθάς για τους ταξιδιώτες που δεν έχουν κάνει κράτηση για ενοικίαση ενός αυτοκινήτου, συνεχίζεται και στην χώρα προορισμού.

Σύμφωνα με τη βρετανική Ντέιλι Μέιλ (Daily Mail) oι σκηνές χάους που αποτυπώνονται στις φωτογραφίες του ρεπορτάζ είναι από τα αεροδρόμια της Βαρκελώνης και της Ίμπιζας.

«Είναι αδύνατο να βρεθεί μια λύση. Είναι τρέλα» δήλωσε στο “Majorca Daily Bulletin” ο εκπρόσωπος ενός σωματείου αυτοκινητιστών.

«Δεν υπάρχουν επίσης ούτε αρκετά λεωφορεία. Παντού η κατάσταση είναι η ίδια. Αυτό δεν είχε συμβεί ποτέ. Δεν μπορούμε να διαχειριστούμε τον όγκο της κίνησης», είπε και πρόσθεσε ότι στην Μαγιόρκα χρειάζονται επιπλέον 500 ταξί ενώ στην Ίμπιζα οι ανάγκες για οδηγούς και ταξί είναι διπλάσιες.

Ο Χόρχε Μαρτί,…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr