Τουρισμός: Πώς θα λυθεί το πρόβλημα με τις 50.000 κενές θέσεις εργασίας – Τι λένε εργαζόμενοι και υπουργείο Εργασίας

Οικονομια


Εν αναμονή της έναρξης της τουριστικής σεζόν και της άφιξης εκατομμυρίων ξένων ταξιδιωτών, μετά από δύο χρόνια κορονοϊού, προβληματισμό προκαλεί το κενό των 50.000 θέσεων στον κλάδο και τις διαμαρτυρίες των εργαζομένων. Για το θέμα μίλησαν στην ΕΡΤ ο Κωνσταντίνος Αγραπιδάς, γεν. διευθυντής Εργασιακών Σχέσεων στο υπ. Εργασίας, ο Γιώργος Χοτζόγλου, πρόεδρος ομοσπονδίας επισιτισμού, τουρισμού και ξενοδοχείων και ο ντι-τζεϊ, Χρήστος Καλτσάς.

«Υπάρχει μία μαύρη τρύπα κενών θέσεων στον κλάδο μας, που φέτος έκανε αισθητή την παρουσία της. Είναι η πρώτη χρονιά που ανοίγουμε μετά την περιπέτεια του κορονοϊού. Ανοίγουμε με φουλ τις μηχανές και περιμένουμε μία καλή σεζόν» δήλωσε ο κ. Χοτζόγλου.

Μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» τόνισε ότι όντως υπάρχει έλλειμμα στις θέσεις εργασίας γιατί «οι εργαζόμενοι δεν άντεξαν άλλο να ζουν, δύο χρόνια, με 500 ευρώ το μήνα, που ήταν η επιδότηση ειδικού σκοπού και το επίδομα ανεργίας που ήταν μόνο για τρεις μήνες. Έτσι απορροφήθηκαν σε άλλους κλάδους της οικονομίας».

Καταγγελίες για συνθήκες γαλέρας στον κλάδο

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε, «οι εποχιακά εργαζόμενοι στη χώρα μας είναι χωρίς ένα ευρώ εισόδημα είναι από τον Δεκέμβρη του 2021 ή τον Ιανουάριο του 2022. «Μάταια προσπαθούσαμε να πείσουμε την ηγεσία του υπ. Εργασίας και του υπ. Οικονομικών για παράταση του επιδόματος ανεργίας, επομένως πολλοί συνάδελφοι αποχώρησαν».

Όπως κατήγγειλε στην εκπομπή ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr