“Τουρισμός για όλους”: Έως αύριο η λίστα με τους επιπλέον 200.000 δικαιούχους – Τον Σεπτέμβριο η επόμενη κλήρωση

Πολιτικη


Έγινε η κλήρωση και έως αύριο θα αναρτηθούν τα αποτελέσματα για τους επιπλέον 200.000 δικαιούχους του προγράμματος “Τουρισμός για όλους”, ενημέρωσε μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή “Συνδέσεις”, η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν συγκινητική επισήμανε καθώς οι αιτήσεις ήταν πάνω από 1.200.000.

Η κα Ζαχαράκη αναφέρθηκε στην διαφορά των δύο προγραμμάτων του “κοινωνικού τουρισμού” και του “τουρισμός για όλους”. Το πρόγραμμα “κοινωνικός τουρισμός”, του υπουργείου Εργασίας, έχει κλείσει και αφορούσε σε συγκεκριμένα εισοδηματικά κριτήρια.

“Το πρόγραμμα “κοινωνικός τουρισμός” , ήταν προϋπολογισμού τριανταενός εκατ. ευρώ, που αφορούσε σε vouchers των 150 ευρώ για διαμονή. Με απόφαση όμως του πρωθυπουργού διπλασιάστηκε το ποσό και οι δικαιούχοι. Αυτό σημαίνει πως τέλος Σεπτεμβρίου θα γίνει νέα ηλεκτρονική κλήρωση από όσους έχουν ήδη κάνει αίτηση (1.200.000) και επιπλέον 200.000 vouchers θα διατεθούν σε δικαιούχους, για το κατάλυμα που θα επιλέξουν”. Οπότε, όπως τόνισε, θα υπάρξει και επέκταση της τουριστικής περιόδου.

“Φέτος η κάρτα είναι άυλη και καλύπτει άμεσα το κατάλυμα που χρησιμοποιεί ο δικαιούχος. Το πρόγραμμα “Τουρισμός για όλους” που είχε όριο ατομικού εισοδήματος 16.000 ευρώ και όριο και οικογενειακού εισοδήματος 28.000 ευρώ, συν 1.500 ευρώ για κάθε παιδί, έγινε η κλήρωση χθες το βράδυ και σήμερα ή αύριο θα αναρτηθούν οι πίνακες με τους δικαιούχους αλλά θα λάβουν και email προσωπικά ο…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr