Τοποθέτησαν νάρθηκες σε νεογέννητη καμηλοπάρδαλη για να περπατήσει

Νεα


Τις τελευταίες τρεις δεκαετίες, ο Ara Mirzaian έχει τοποθετήσει νάρθηκες σε πολλές περιπτώσεις, σε Παραολυμπιονίκες αλλά και παιδιά με σκολίωση. Αλλά ο Msituni ήταν ένας ασθενής λίγο διαφορετικός και συγκεκριμένα ήταν μια νεογέννητη καμηλοπάρδαλη.

Το ζώο γεννήθηκε την 1η Φεβρουαρίου στο ζωολογικό κήπο του Σαν Ντιέγκο με τα μπροστινά άκρα να λυγίζουν με λάθος τρόπο. Το προσωπικό του πάρκου φοβόταν ότι θα μπορούσε να πεθάνει εάν δεν αντιμετωπιζόταν αμέσως η κατάσταση, καθώς δεν μπορούσε να θηλάσει και να περπατήσει στον βιότοπο.

Ήταν μια ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση, δεδομένου ότι ήταν ένα νεογέννητο ύψους 178 εκατοστών, το οποίο μεγάλωνε κάθε μέρα. Έτσι, οι ιδιοκτήτες του πάρκου προσέγγισαν ειδικούς στην ορθωτική, όπου ο Mirzaian κλήθηκε να βρει τη λύση. Χρησιμοποιώντας καλούπια στο σχήμα των ποδιών της καμηλοπάρδαλης, δημιούργησε τους ιδανικούς νάρθηκες που την έκαναν να περπατήσει ξανά. «Το μόνο που έκανα ήταν να μπω στο Διαδίκτυο και να μελετήσω τις καμηλοπαρδάλεις για περίπου 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα» είπε και εξήγησε ότι χρειάστηκαν οκτώ ημέρες για να κατασκευαστούν οι νάρθηκες από γραφίτη.

Συνολικά, ήταν σε νάρθηκες για 39 ημέρες από την ημέρα που γεννήθηκε. Έμεινε στο νοσοκομείο ζώων όλη την ώρα. Μετά από αυτό, παρουσιάστηκε σιγά σιγά στη μαμά της και σε άλλους στο κοπάδι. Η μαμά της δεν την πήρε ποτέ πίσω, αλλά μια άλλη καμηλοπάρδαλη την υιοθέτησε και τώρα τρέχει όπως οι άλλες…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr