Τι πρέπει να προσέχει ο καταναλωτής στα «ψιλά γράμματα» των συμβολαίων – Συμβουλές από την Α. Νούκα (video)

Οικονομια


Για τα «ψιλά γράμματα» στους όρους των συμβολαίων ενέργειας μίλησε στην ΕΡΤ η δικηγόρος Αριάδνη Νούκα, την ώρα που πληθαίνουν οι καταγγελίες για παραπλανητικές διαφημίσεις και υψηλούς λογαριασμούς ρεύματος από τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου.

«Υπάρχουν πολλά ερωτήματα και σύγχυση στους καταναλωτές» δήλωσε στην εκπομπή «Από τις Έξι» η κ. Νούκα, επισημαίνοντας ότι αν ο πελάτης δεν είναι ικανοποιημένος από το συμβόλαιο που έχει μπορεί να αποχωρήσει, χωρίς να πληρώσει ρήτρα.

«Το πάγιο δεν μπορεί να είναι πάνω από πέντε ευρώ» είπε η κ. Νούκα επισημαίνοντας ότι οι καταναλωτές θα πρέπει να ελέγχουν ότι το συμβόλαιο τους αναγράφει ότι η σχετική ρύθμιση θα είναι μέχρι τον Ιούλιο του 2023.

Η ίδια χαρακτήρισε τα πάγια που είχαν ανακοινώσει οι πάροχοι για τις τιμές Αυγούστου, πριν την παρέμβαση της Πολιτείας, ότι ήταν «εξωφρενικά»,

Τι προσέχουμε στα συμβόλαια με τους παρόχους

  • Οι καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας θα πρέπει να προσέχουν ώστε οι εκπτώσεις που δίνουν οι πάροχοι θα πρέπει να είναι διακριτές και ανεξάρτητες από την κρατική επιδότηση.
  • Οι Προμηθευτές θα πρέπει να αναμορφώσουν τα κυμαινόμενα τιμολόγια, κατά τρόπο ώστε να προσδιορίζονται εκ των προτέρων, με σαφήνεια και διαφάνεια οι χρεώσεις ηλεκτρικής ενέργειας, οι πάγιες χρεώσεις και οι τυχόν εκπτώσεις, προκειμένου να δύνανται οι καταναλωτές να εκτιμούν με ακρίβεια το ενεργειακό τους κόστος.
  • Όπως εξήγησε η κ. Νούκα, τα οικιακά…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr