Την Τρίτη η Εξόδιος Ακολουθία του Μακαριστού Μητροπολίτη Δράμας

Τα Νεα της Περιφερειας


Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερωνύμου, θα τελεστεί αύριο Τρίτη στις 5:30 το απόγευμα στον Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Δράμας, η εξόδιος Ακολουθία για τον μακαριστό Μητροπολίτη, Παύλο. Στη συνέχεια, η ταφή θα πραγματοποιηθεί στην Μονή Αναλήψεως του Σωτήρος Σίψας, όπως ο ίδιος επιθυμούσε.

«Υπήρξε ένας από τους πιο φωτισμένους Ιεράρχες της Ελλαδικής Εκκλησίας αλλά και της Ορθοδοξίας. Η απώλειά Του μας συγκλόνισε και μας βύθισε σε ανείπωτη θλίψη» αναφέρει στο συλλυπητήριο μήνυμά του ο αντιπεριφερειάρχης, Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ.

Η Τρίτη 3 Μαΐου είναι ημέρα πένθους για τη Δράμα. Σε όλα τα δημόσια κτήρια οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες ενώ οι υπηρεσίες της Αντιπεριφέρειας Δράμας θα παραμείνουν κλειστές.

Ο μακαριστός Μητροπολίτης Δράμας, κατά κόσμον Αλέξανδρος Αποστολίδης, γεννήθηκε στην Βέροια το 1963. Βρισκόταν στην γενέτειρά του για τις εκδηλώσεις των 200 χρόνων από το ολοκαύτωμα της Νάουσας, όταν αισθάνθηκε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Βέροιας. Εκεί οι γιατροί έκριναν σοβαρή την κατάστασή του και μεταφέρθηκε στη Θεσσαλονίκη όπου νωρίς το πρωί της Δευτέρας έφυγε από τη ζωή από οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου.

Διακρινόταν για την μεγάλη αγάπη για την πατρίδα του τον Πόντο, την οποία εξέφραζε με κάθε τρόπο. Έβαλε επιτακτικά το θέμα της επιστροφής των κειμηλίων που εκλάπησαν από την Μονή Εικοσιφοινίσσης, από τους Βούλγαρους τον Μάρτιο του 1917. Μάλιστα…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr