Τηλεφώνημα Τζόνσον – Ερντογάν: Συζήτησαν για Φινλανδία – Σουηδία και πόλεμο στην Ουκρανία

Νεα


Ο Μπόρις Τζονσον είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Τούρκο πρόεδρο για την ενταξιακή πορεία της Φινλανδίας και της Σουηδίας, τον πόλεμο στην Ουκρανία και διμερή θέματα.

Εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ δήλωσε:

«Ο Πρωθυπουργός μίλησε με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σήμερα το απόγευμα για να συζητήσει τη συνεργασία Ηνωμένου Βασιλείου – Τουρκίας και την παγκόσμια απάντηση στη σύγκρουση στην Ουκρανία.

«Μοιράστηκαν τη βαθιά τους ανησυχία για τη συνεχιζόμενη ρωσική επίθεση στην Ουκρανία και τις εκτεταμένες συνέπειές της για την ασφάλεια και τη σταθερότητα της ευρωατλαντικής περιοχής και του ευρύτερου κόσμου.

«Ο Πρωθυπουργός χαιρέτισε τον ηγετικό ρόλο της Τουρκίας στην αντιμετώπιση της κρίσης και συμφώνησαν να εργαστούν μαζί για να ξεκλειδώσουν ζωτικής σημασίας δρόμους ανεφοδιασμού για τα ουκρανικά αποθέματα σιτηρών και να μετριάσουν τις αυξανόμενες τιμές των τροφίμων παγκοσμίως.

«Στο θέμα της επέκτασης του ΝΑΤΟ, ο Πρωθυπουργός τόνισε την απειλή που συνιστά η Ρωσία για τους Ευρωπαίους γείτονές της και τόνισε ότι η Φινλανδία και η Σουηδία θα είναι πολύτιμες προσθήκες στη συμμαχία του ΝΑΤΟ.

Ενθάρρυνε τον Πρόεδρο Ερντογάν να συνεργαστεί με τους Σουηδούς, Φινλανδούς και του ομολόγους του στο ΝΑΤΟ για την αντιμετώπιση τυχόν ανησυχιών ενόψει της συνόδου κορυφής στη Μαδρίτη τον επόμενο μήνα και είπε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο είναι έτοιμο για στήριξη.

«Οι ηγέτες χαιρέτησαν επίσης την…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr