Τηλεφωνικές παρακολουθήσεις: Κορυφώνεται η πολιτική αντιπαράθεση (video)

Νεα


Οξύνεται η πολιτική αντιπαράθεση για το θέμα των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων, λίγα 24ωρα πριν την Διάσκεψη των Προέδρων στη Βουλή που θα αποφασίσει για την προ ημερησίας συζήτηση για την πολύκροτη υπόθεση. Νερό στο μύλο της όξυνσης έριξε αυτή τη φορά η επιστολή της προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που αναφέρεται στο επίμαχο θέμα.

Νέο μέτωπο αντιπαράθεσης ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την απαντητική επιστολή της προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου Ρομπέρτα Μετσόλα στον Δημήτρη Παπαδημούλη. Στην επιστολή που έδωσε στη δημοσιότητα η Κουμουνδούρου η κ. Μετσόλα εκφράζει την έντονη ανησυχία της για την παράνομη παρακολούθηση δημοσιογράφων, πολιτικών και άλλων πολιτών. Τονίζει ακόμα ότι «θα ενημερώσει τη Διάσκεψη των Προέδρων του Ε/Κ όπου θα αποφασίσει εάν το θέμα θα συζητηθεί ή όχι στην Ολομέλεια»

Όπως δήλωσε η Ρομπέρτα Μετσόλα: «Είμαι υπερήφανη που ήταν οι εμπειρογνώμονες του Κοινοβουλίου σε θέματα κυβερνοασφάλειας που, μετά την πρωτοβουλία μου τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους προκειμένου να διασφαλιστεί η ακεραιότητα των κινητών τηλεφώνων των βουλευτών, εντόπισαν το κακόβουλο λογισμικό Predator. Ενημέρωσα τον κ. Ανδρουλάκη ότι το Κοινοβούλιο είναι έτοιμο να συνεργαστεί πλήρως με τις ελληνικές αρχές».

Η ΝΔ κατηγορεί το ΣΥΡΙΖΑ ότι χρησιμοποιεί αποσπασματικά την επιστολή της κας Μετσόλα καθώς σε αυτήν όπως λέει μιλάει για πανευρωπαϊκό πρόβλημα παράνομων παρακολουθήσεων και αναφέρεται, σύμφωνα με το κυβερνών…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr