Τζίμι Μπάτλερ, χάσαμε!

Αθλητικα


Οι Σέλτικς ξόρκισαν τους δαίμονες τους και ο Βασίλης Σκουντής συμπάσχει με τον Τζίμι Μπάτλερ και κατεβάζει από το ράφι τις επικές μονομαχίες του Μπιλ Ράσελ και του Γουίλτ Τσάμπερλεν…

Γύρω στις έξι και είκοσι σήμερα το πρωί που πήγα να κατακλιθώ ένιωσα σαν τον συχωρεμένο τον Γεράσιμο Αρσένη…

Στις 19 Ιανουαρίου του 1996, όταν η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ εξέλεξε αρχηγό του κόμματος και πρωθυπουργό τον Κώστα Σημίτη, ο Κεφαλλονίτης πολιτικός αυτοσαρκάσθηκε λέγοντας “Γιώργο χάσαμε”!

Τζίμι χάσαμε! Το ίδιο είπα κι εγώ, βλέποντας τον Μπάτλερ να αποχωρεί ηττημένος και λυπημένος από τη σκηνή. Τζίμι χάσαμε!

Έχασαν οι Χιτ, νίκησαν οι Σέλτικς και η ζωή συνεχίζεται! Συνεχίζεται μονάχα για τους εφτάψυχους Βοστωνέζους, οι οποίοι επέζησαν δυο διαδοχικών Game Seven και επιφυλάσσονται δια τα περαιτέρω.

Επειδή έχω εκτεθεί δημοσίως και μάλιστα δυο φορές με τους Χιτ και με τον Μπάτλερ ομολογώ την οικτρή διάψευσή μου και αναλαμβάνω τις ευθύνες!

Σπαθιά να καταπιεί; Ο Μπάτλερ πάλι έκανε τα πάντα όλα για να επιβεβαιώσει τη δική του πρόβλεψη αλλά τι άλλο να κάνει… Σπαθιά να καταπιεί!

Αστόχησε κιόλας σε εκείνο το κρίσιμο σουτ νωρίτερα και ενώ οι Σέλτικς ζορίζονταν και είχαν χάσει την ισορροπία και τη διαύγειά τους -οι Χιτ αποδείχθηκαν ατζαμήδες σε εννέα διαδοχικές απόπειρες να σκοράρουν- ε, κατόπιν όλων αυτών ισχύει η ατάκα από ένα ανέκδοτο…

Πού πας ρε Καραμήτρο! Πάνω στην τσατίλα και στην απογοήτευση του για την ήττα και τον αποκλεισμό από τους τελικούς ο Μπαμ Αντεμπάγιο, έσκισε, λέει, την μπλούζα του!

Οι… κοτσίδες του Φίφη και το “ουαί τοις ηττημένοις”

Είτε έσκιζε την μπλούζα του, είτε τράβαγε τις… κοτσίδες του, όπως έλεγε και ο Σταύρος Παράβας υποδυόμενος τον Φίφη, η ιστορία δεν αλλάζει: οι Χιτ δεν θα διεκδικήσουν τον τέταρτο τίτλο τους και μέριασαν για να διαβούν οι Σέλτικς.

“Vae victis” όμως, πάει να πει “ουαί τοις ηττημένοις”, όπως είχε πει o αρχηγός των Γαλατών Βρέννος στους Ρωμαίους!

Αισθάνομαι άσχημα τώρα, διότι έχω ξοδέψει 269 λέξεις ασχολούμενος με τους χαμένους και όχι με τους νικητές που επιστρέφουν στους τελικούς του ΝΒΑ μετά από 12 χρόνια και τρεις αποτυχημένες απόπειρες να το διαπράξουν: το 2017 και το 2018 τους φρέναρε ο ΛεΜπρόν Τζέιμς, το 2020 τρίτωσε το κακό με δήμιο τον Μπάτλερ, αλλά τώρα απενοχοποιήθηκαν, ξόρκισαν τους δαίμονές τους και βουρ στον πατσά!

Το μυστικό στον τάφο του Άουερμπαχ

Οι Σέλτικς λοιπόν… Οι Σέλτικς, η χιλιοτραγουδισμένη Celtic Pride και το περιβόητο Boston Mystique που λένε πως το πήρε στον τάφο του στις 28 Οκτωβρίου του 2006 ο αρχιτέκτων και “Πατριάρχης” της δυναστείας, Ρεντ Άουερμπαχ.

Δυο χρόνια αργότερα (2008) οι Σέλτικς ανέβηκαν στο θρόνο για 17η φορά, το 2010 ηττήθηκαν στους τελικούς από τους Λέικερς και πάπαλα!

Τώρα οι Σέλτικς επέστρεψαν για τα καλά μετά από…Διαβάστε τη συνέχεια: sport24.gr