Τεράστιες δασικές εκτάσεις στο έλεος των πυρκαγιών στην Καλιφόρνια — Αντιμέτωπη με ξηρασία η Ευρώπη

Νεα


Ενόψει του χειρότερου καύσωνα των τελευταίων ετών βρίσκεται η Κίνα, μετά τις πλημμύρες των τελευταίων ημερών. Πύρινος εφιάλτης και θερμοκρασίες που ξεπερνούν τους 40 βαθμούς συνθέτουν το εκρηκτικό κοκτέιλ στις ΗΠΑ. Γιγαντιαίες πυρκαγιές εξακολουθούν να μαίνονται σε Τέξας και Καλιφόρνια. Και όλα αυτά είναι η νέα κανονικότητα λόγω της κλιματικής κρίσης, προειδοποιούν οι επιστήμονες.

Κόλαση φωτιάς στην Καλιφόρνια, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να επιχειρούν στις πλαγιές της Σιέρρα Νεβάδα. Η φωτιά μαίνεται στο Γιοσέμιτι απειλώντας τις σεκόγιες, τα αρχαιότερα και ψηλότερα δέντρα στη γη. Πυκνοί καπνοί κάνουν τη μέρα νύχτα.

Πύρινος εφιάλτης και στο Τέξας, καθώς το σφοδρό κύμα καύσωνα πλήττει την ανατολική και νότια ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο υδράργυρος αγγίζει τους 41 βαθμούς Κελσίου σε Ουάσιγκτον και Νέα Υόρκη, με τους πολίτες να αναζητούν ανάσες δροσιάς στα σιντριβάνια. Στο Λος Άντζελες βάφουν την άσφαλτο με ειδικό υλικό που τη διατηρεί δροσερή.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα είναι πλέον η νέα κανονικότητα, αναφέρει έκθεση του Παγκόσμιου Μετεωρολογικού Οργανισμού, που προειδοποιεί ότι το λιώσιμο των παγετώνων είναι μη αναστρέψιμο.

«Ήδη από τη δεκαετία του ’60 υπήρξε απώλεια του 30% του όγκου του χιονιού των παγετώνων» δήλωσε ο Δρ Jose Marengo, Διευθυντής Έρευνας και Ανάπτυξης WMO.

Στη Φλωρεντία ακτιβιστές έστειλαν μήνυμα για το κλίμα κολλώντας τα χέρια τους στο γυαλί του περίφημου πίνακα «Primavera» του…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr