Τα McDonald’s αποχωρούν οριστικά από τη Ρωσία

Νεα


Η McDonald’s ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι έχει ξεκινήσει τη διαδικασία πώλησης της ρωσικής επιχείρησής της, η οποία περιλαμβάνει 850 εστιατόρια που απασχολούν 62.000 άτομα, καθιστώντας την την τελευταία μεγάλη δυτική εταιρεία που εγκατέλειψε τη Ρωσία από τότε που εισέβαλε στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο.

Ο γίγαντας του φαστ φουντ επεσήμανε την ανθρωπιστική κρίση που προκλήθηκε από τον πόλεμο, λέγοντας ότι η διατήρηση της επιχείρησής του στη Ρωσία «δεν είναι πλέον ανεκτή, ούτε συνάδει με τις αξίες της McDonald’s».

Η εταιρεία με έδρα το Σικάγο ανακοίνωσε στις αρχές Μαρτίου ότι κλείνει προσωρινά τα καταστήματά της στη Ρωσία, αλλά θα συνεχίσει να πληρώνει τους υπαλλήλους της. Τη Δευτέρα, είπε ότι η εταιρεία επιδιώκει την πώληση ολόκληρου του χαρτοφυλακίου των εστιατορίων της στη Ρωσία σε τοπικό αγοραστή ώστε να συνεχιστεί η πληρωμή των εργαζομένων τουλάχιστον μέχρι την ολοκλήρωση της αλλαγής ιδιοκτησίας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος Chris Kempczinski είπε ότι η «αφοσίωση και πίστη στα McDonald’s των εργαζομένων και εκατοντάδων Ρώσων προμηθευτών έκαναν δύσκολη την απόφαση να φύγουμε. Ωστόσο, πρέπει να παραμείνουμε σταθεροί στις αξίες μας».

Το McDonald’s ήταν το πρώτο αμερικανικό εστιατόριο γρήγορου φαγητού που άνοιξε στη Σοβιετική Ένωση. Η απόφαση της McDonald’s να αποχωρήσει έρχεται καθώς άλλοι αμερικανικοί γίγαντες τροφίμων και ποτών, όπως η Coca-Cola, η Pepsi και η Starbucks ανακοινώνουν την παύση των εργασιών στη Ρωσία εν όψει των δυτικών…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr