Τα comics συναντούν την κινηματογραφική μουσική του Ennio Morricone

Τα Νεα της Περιφερειας


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φίλων Μουσικής Ennio Morricone Ελλάδoς εγκαινίασε χθες την έκθεση Sketching Ennio: Ennio the Cinephile, στον εκθεσιακό χώρο Speak Easy του Kubrick Pure Social Club, στην πλατεία Ταχυδρομείου στη Λάρισα.
Σχετικά με τη νέα έκθεση, μίλησε στην ΕΡΤ Λάρισας ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Φίλων Μουσικής Ennio Morricone Ελλάδoς, Κώστας Παπακώστας και επεσήμανε τα εξής:
“Σε συνέχεια της περσινής αυτοβιογραφικής έκθεσης κόμικ “Io, Ennio Morricone”, για τη φετινή χρονιά αποφασίσαμε να αναδείξουμε την αμιγώς “σινεφίλ” διάσταση του Maestro, τον τρόπο που εμπνεύστηκε, ως κινηματογραφόφιλος, και έγραψε τις συνθέσεις του για μια ευρεία γκάμα ταινιών. Προς τούτο, απευθυνθήκαμε σε 26 Έλληνες και Ελληνίδες δημιουργούς κόμικς οι οποίοι επέλεξαν ισάριθμες εμβληματικές ταινίες από ένα σύνολο εκατοντάδων, προκειμένου να εμπνευστούν και να φιλοτεχνήσουν μια μονοσέλιδη ιστορία, εικονοποιώντας τα συναισθήματα που τους προκάλεσε η ταινία και το αντίστοιχο σάουντρακ.


Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό: 26 αφιερωματικά μονοσέλιδα “παντρεύουν” τα κόμικς με τον κινηματογράφο και τη μουσική, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά πως οι διάφορες μορφές τέχνης μπορούν να εμπνεύσουν, να συνεργαστούν και να συμπληρώσουν η μία την άλλη, χαρίζοντας μας ιστορίες που μας συγκινούν”.


Η έκθεση θα λειτουργήσει έως 10/10/2022 στο Speak Easy (Kubrick Pure Social Club), Πρωτοπαπαδάκη 12, Πλατεία Ταχυδρομείου στη Λάρισα. Τη διοργάνωση έχει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φίλων Μουσικής Ennio Morricone…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr