Τα φορολογικά κίνητρα για αλλοδαπούς εργαζόμενους, συνταξιούχους και επενδυτές αποδίδουν καρπούς

Οικονομια


Τα 10 εκατ. ευρώ προσεγγίζουν τα έσοδα του Δημοσίου τα τελευταία 2,5 χρόνια, οπότε εφαρμόζεται και η ρύθμιση για τα φορολογικά κίνητρα, με στόχο την προσέλκυση νέων φορολογικών κατοίκων αλλοδαπής – επενδυτών, ενώ στα 50 εκατ. ευρώ υπολογίζονται οι επενδύσεις από όσους έχουν κάνει χρήση των κινήτρων.

Στο υπό εξέταση διάστημα εγκρίθηκαν οριστικώς 75 αιτήσεις επενδυτών και 23 συγγενών τους από 21 χώρες για τα φορολογικά έτη 2020 και 2021.

Με δεδομένο ότι φέτος, μέχρι στιγμής, έχουν υποβληθεί άλλες 27 αιτήσεις, εκτιμάται ότι ο συνολικός αριθμός των επενδυτών που προσέλκυσε το μέτρο, θα ξεπεράσει τους 100 το προσεχές διάστημα, ενώ οι επενδύσεις σε ακίνητα ή επιχειρήσεις ή κινητές αξίες ή μετοχές ή μερίδια σε εταιρείες με έδρα την Ελλάδα (βάσει των εκτιμήσεων και για τις νέες υπαγωγές) θα ανέλθουν τουλάχιστον στο ποσό των 50 εκατ. ευρώ εντός τριετίας.

Όπως σημειώνει σε δήλωσή του ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, επιπλέον, προκύπτουν σημαντικά έσοδα λόγω του μεγάλου αριθμού αιτήσεων για το μέτρο τόσο των συνταξιούχων αλλοδαπών όσο και των εργαζόμενων και αυτοαπασχολούμενων. Από αυτές τις πολιτικές είναι αξιοσημείωτα τα έμμεσα πολλαπλασιαστικά οφέλη για τη χώρα μας, όπως ενδυνάμωση της οικονομίας, τόνωση των επενδύσεων και ενίσχυση της απασχόλησης.

Ειδικότερα, αναφορικά με την εναλλακτική φορολόγηση των συνταξιούχων αλλοδαπής, έχουν εγκριθεί από το 2020 μέχρι και σήμερα 335 αιτήσεις από τουλάχιστον 21 χώρες, και…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr