Τα στοιχεία για τις τιμές των καυσίμων κατέθεσαν στο υπ. Ανάπτυξης τα δυο διυλιστήρια – Ξεκίνησε ο έλεγχος

Νεα


Τα στοιχεία για τις τιμές των καυσίμων, που ζήτησε το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων από τα δύο διυλιστήρια, παραδόθηκαν χθες και η υπηρεσία ξεκίνησε τη μελέτη των στοιχείων. Αυτό γνωστοποίησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ πρόσθεσε πως: «στα διυλιστήρια θα είναι πιο σύνθετος ο έλεγχος γιατί είναι πολύ μεγάλος ο όγκος των στοιχείων».

Συγκεκριμένα όπως είπε ο υπουργός, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100.3, για τους ελέγχους στα καύσιμα: «Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, έχουμε κάνει ελέγχους σε πάρα πολλά πρατήρια καυσίμων, στα οποία έχουμε καταγράψει παραβάσεις που αναλογούν, δυστυχώς, στο 26%. Ένα στα τέσσερα πρατήρια φαίνεται ότι λαμβάνει πρόστιμο από τη “ΔΙΜΕΑ”».

«Με βάση τα επίσημα στοιχεία, έχουμε ελέγξει 137 πρατήρια καυσίμων. Η Υπηρεσία έχει επεξεργαστεί τα 64 από τα 137 και σε αυτά τα 64 έχουν διαπιστωθεί 17 παραβάσεις και έχουν επιβληθεί 17 πρόστιμα. Χωρίς παράβαση είναι 47, ενώ σε επεξεργασία είναι τα υπόλοιπα 73. Το ποσοστό παραβατικότητας στα ήδη ελεγμένα είναι ακριβώς 26%. Αφορά σε όλη την επικράτεια, και σε νησιά και στην ηπειρωτική χώρα».

«Σε εξέλιξη είναι και ο μεγάλος έλεγχος στα διυλιστήρια. Είχαμε δώσει προθεσμία στα διυλιστήρια, μέχρι χθες 23 Μαΐου, να παραδώσουν τα στοιχεία. Ενημερώθηκα από την υπηρεσία ότι τα στοιχεία αυτά έχουν παραδοθεί και από τα δύο διυλιστήρια, οπότε η Υπηρεσία ξεκινά τώρα τη μελέτη αυτών των στοιχείων. Στα διυλιστήρια θα…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr