Τα σημεία «κλειδιά» για τις πρωθυπουργικές εξαγγελίες στη ΔΕΘ – Στο επίκεντρο η αύξηση του επιδόματος θέρμανσης (video)

Οικονομια


Εντός της εβδομάδας οριστικοποιείται το πακέτο των μέτρων που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός το ερχόμενο Σάββατο στην ΔΕΘ με φόντο την ενεργειακή κρίση και τον δύσκολο χειμώνα. Προβληματισμό και ανησυχία προκαλεί η αυξημένη σε σχέση με πέρυσι τιμή διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης η οποία σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να διαμορφωθεί στο 1,70 με 1,80 ευρώ το λίτρο και για το λόγο αυτό η κυβέρνηση θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση στη στήριξη των νοικοκυριών στο ζήτημα της θέρμανσης. Αξιοσημείωτο επίσης είναι το γεγονός ότι το πετρέλαιο Brent θαπωλείται στα 93 δολάρια τοβαρέλι.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι δηλώνουν σε όλους τους τόνους ότι κανένα μέτρο δεν έχει κλειδώσει και πολλά θα εξαρτηθούν από τα γεγονότα που θα λάβουν χώρα μέσα στην προσεχή εβδομάδα, τα οποία μόνο λίγα δεν μπορεί κανείς να πει ότι είναι, αλλά ούτε και ήσσονος σημασίας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, τοποθετήθηκε τονίζοντας ότι η Κυβέρνηση θα εστιάσει στην αύξηση και διεύρυνση του επιδόματος θέρμανσης για την οικονομική ενίσχυση των νοικοκυριών.

Ο πρωθυπουργός και το οικονομικό επιτελείο θέλουν, πριν την σύνταξη των ανακοινώσεων, να έχουν μία όσο το δυνατό πιο σαφή εικόνα, τόσο για τις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας αλλά πολύ περισσότερο για τις εξελίξεις σε διεθνές επίπεδο, αναφορικά με το ενεργειακό κόστος και τον πληθωρισμό.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να έχει την καλύτερη…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr