«Τα περιβόλια του Αιγαίου»: Μια έκθεση εμπνευσμένη από τα περιβόλια των νησιών μας

Τα Νεα της Περιφερειας


Με την έκθεση «Τα περιβόλια του Αιγαίου» γιορτάζει το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου την Παγκόσμια Ημέρα Βιοποικιλότητας.

Πρόκειται για 22 συνθέσεις ζωγραφικής με αντικείμενο 22 διαφορετικά φρούτα καρποφόρων δένδρων που παρουσιάζονται την αίθουσα Περιοδικών Εκθέσεων του Μουσείου, στο Σίγρι.

«Τα περιβόλια του Αιγαίου» είναι μία ιδέα εμπνευσμένη και βασισμένη στα όμορφα περιβόλια των νησιών του Βορείου Αιγαίου, τα οποία δείχνουν τον πλούτο των προϊόντων τους. Τα εσπεριδοειδή που μας χαρίζουν άρωμα, σκιά και μοναδικά εύγευστα εδέσματα. Τα ποικίλα οπωροφόρα δένδρα που με το κάλλος τους, εκφραζόμενο σε ζουμερά λαχταριστά φρούτα γεμάτα γεύσεις και αρώματα, μας ταξιδεύουν όλο τον χρόνο. Μια έκφραση φτιαγμένη με ένα απλό αλλά ταυτοχρόνως ενδελεχή τρόπο, γεμάτο από λεπτομέρεια και με άρωμα ανατολής και καλλιτεχνικά σχέδια παλαιών εποχών.

Εμπνευσμένος από τα ταξίδια του στο Αιγαίο και στην Μέση Ανατολή, τον κόσμο του παραμυθιού που δεν μπορείς να αντισταθείς στη γοητεία του, όπως μας λέει ο ίδιος, θέλησε να αποδώσει με μια εικόνα ό,τι μπορεί το βλέμμα να ανακαλύψει σε κρυμμένα σημεία, στις πόλεις και χωριά.

Χαμένες ομορφιές και αφηρημένα σχέδια, πινελιές της ισλαμικής τέχνης με επιρροές από διάφορα κράτη, με κυρίαρχα ωραία μοτίβα και διακοσμήσεις, είτε σε κτίρια, είτε σε διάφορες αρχιτεκτονικές κατασκευές, πολλές φορές ξεχασμένα, αφημένα στην φθορά του χρόνου.
Επηρεασμένος από…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr