Τα πέντε κριτήρια που πληροί ο Ράντονιτς για τον Παναθηναϊκό

Αθλητικα


Ο Ντέγιαν Ράντοβιτς είναι ο νέος προπονητής του Παναθηναϊκού και ο Βασίλης Σκουντής ξεψαχνίζει τα κριτήρια της επιλογής του.

“Alea jacta est” όπως είπε και ο Ιούλιος Καίσαρ, όταν διέβη τον Ρουβίκωνα… Σε απλά ελληνικά, τούτο σημαίνει πως ο κύβος ερρίφθη! Ερρίφθη λοιπόν ο κύβος του πράσινου πάγκου, στον οποίο θα καθίσει ο Ντέγιαν Ράντοβιτς, με την προσδοκία της ομάδας και του ιδίου να δουν τη σχέση τους να μακροημερεύει…

Σε αντίθεση με ό,τι συνέβη επί ημερών Ζέλικο Ομπράντοβιτς (1999-2013), άντε και λίγο με τον Τσάβι Πασκουάλ, ο Παναθηναϊκός δεν φημίζεται πλέον για τέτοιες συνεργασίες μακράς πνοής, οπότε από μόνη της η σημερινή συμφωνία αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα ένθεν και ένθεν.

Πάμε παρακάτω, λοιπόν…

Ο Πεδουλάκης σε ατμόσφαιρα ΝΒΑ!

Παρακάτω βρίσκονται οι λόγοι για τους οποίους οι εξάκις πρωταθλητές Ευρώπης σημάδεψαν εν αρχή, προσκάλεσαν στην Αθήνα για συνέντευξη και εντέλει επέλεξαν και έδωσαν τα χέρια με τον Μαυροβούνιο προπονητή…

Χθες, ο Αργύρης Πεδουλάκης βίωσε για πρώτη φορά στην καριέρα του την εμπειρία ενός general manager του ΝΒΑ, εκεί όπου οι συνεντεύξεις με τους υποψήφιους προπονητές αποτελούν μέρος της ρουτίνας των οργανισμών.

Πάλι καλά που ο πρώην παίκτης, τρις προπονητής και νυν τεχνικός διευθυντής των Πρασίνων δεν χρειάστηκε να περάσει από συνέντευξη καμιά δεκαπενταριά προπονητές, όπως συνέβη με τους Γιούτα Τζαζ, προτού δώσουν το χρίσμα στον Γουίλ Χάρντι για να διαδεχθεί τον Κουίν Σνάιντερ!

Ανεξαρτήτως της ονοματολογίας και της δελφινολογίας, στον Πεδουλάκη έφτανε και περίσσευε η χθεσινή κουβέντα με τον πρώην προπονητή δυο ομάδων της Ευρωλίγκας…

Η Ευρωλίγκα και οι προσλαμβάνουσες

Τον αποκαλώ τοιουτοτρόπως διότι η πρότερη θητεία και η τριβή του στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση με τον Ερυθρό Αστέρα Βελιγραδίου και την Μπάγερν Μονάχου υπήρξε ο ένας από τους πέντε βασικούς άξονες που είχε θέσει ο Παναθηναϊκός και τους πληροί ο Ράντονιτς.

Απ’ ότι (όχι απλώς ψυχανεμίζομαι, αλλά) επιβεβαίωσα από ‘δω κι από ‘κει, οι Πράσινοι είχαν σχηματίσει ήδη πολύ καλή εικόνα και θετικές προσλαμβάνουσες για το ποιόν του 52χρονου προπονητή και προϊούσης της χθεσινής κουβέντας τις επιβεβαίωσαν και τις εμπλούτισαν έτι περαιτέρω.

Τα πέντε προαπαιτούμενα

Στην επόμενη ημέρα του (μετά τον Δημήτρη Πρίφτη και τον Γιώργο Βόβορα) ο Παναθηναϊκός αναζητούσε έναν προπονητή που θα εκπλήρωνε πέντε βασικά προαπαιτούμενα.

Ποια είναι αυτά;

Η εμπειρία στην Ευρωλίγκα, το υψηλό κίνητρο, οι προπονητικές αρχές, η τεχνογνωσία και η εργατικότητα.

Ένα πουλάκι μου είπε ότι στα περισσότερα από αυτά ο Ράντονιτς υπερκάλυψε τις προϋποθέσεις που έβαζε ο Παναθηναϊκός οπότε η συμφωνία προέκυψε αβίαστα και χωρίς επιφυλάξεις, αμφιβολίες και δεύτερες σκέψεις.

Δεν…Διαβάστε τη συνέχεια: sport24.gr