Τα μέλη της Μπαρτσελόνα καλούνται να ψηφίσουν το σχέδιο Λαπόρτα για έξοδο από την κρίση

Νεα


Η Μπαρτσελόνα θα μπορούσε να ξεφύγει από τον οικονομικό της βραχνά σήμερα, αν τα μέλη της το επιτρέψουν. Απόψε στη Βαρκελώνη, 4.478 ανώτεροι «socios» (μέλη) θα αποφασίσουν εάν ο σύλλογος μπορεί να προχωρήσει να πουλήσει λίγο λιγότερο από το ήμισυ του τμήματος λιανικής του, τα εμπορικά δικαιώματα, και να εκχωρήσει το 1/4 των εσόδων από τηλεοπτικά δικαιώματα τα επόμενα 50 χρόνια σε επενδυτικό ταμείο.

Εάν η εμπιστευτική διαδικτυακή ψηφοφορία δώσει το πράσινο φως στα σχέδια του προέδρου Joan Laporta, ο σύλλογος πιστεύει ότι θα αποκομίσει από 500 εκατομμύρια ευρώ (427 εκατομμύρια £) έως 700 εκατομμύρια ευρώ (598 εκατομμύρια £) με τις πωλήσεις και αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι μπορεί να υπογράψει ελεύθερα αυτό το καλοκαίρι ο Λεβαντόφσκι χωρίς να είναι δεσμευμένος στον κανόνα 4:1 που σημαίνει επί του παρόντος ότι για να ξοδέψουν ένα ευρώ, πρέπει να δημιουργήσουν τέσσερα.

Εάν οι συμφωνίες για την πώληση του μισού βραχίονα λιανικής και την εκχώρηση τηλεοπτικών δικαιωμάτων αποφέρουν 700 εκατομμύρια ευρώ, όπως έχει προταθεί ότι θα μπορούσε, αυτό θα μετατοπίσει το ανώτατο όριο δαπανών του συλλόγου από τα 144 εκατομμύρια ευρώ (123 εκατομμύρια £) μείον (όπως είναι σήμερα) σε κάτι πιο κοντά στα €550 εκατ. (£470 εκατ.) στα θετικά.

Αυτό θα εξακολουθούσε να είναι πάνω από τις τρέχουσες δαπάνες τους που έχει οριστεί στα 560 εκατομμύρια (480 εκατομμύρια £) ευρώ. Έτσι θα παρέμεναν συνεπείς με τον κανόνα 4:1.
Αλλά αν μειώσουν επίσης το μισθολόγιο (και όσο…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr