Τα κόμματα της αντιπολίτευσης για το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ

Πολιτικη


Έντονη η κριτική και τα σχόλια από την αντιπολίτευση για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ.

Πηγές του  κόμματος της αξιωματικής Αντιπολίτευσης σχολίασαν ότι , «Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και ο κ. Τσίπρας στη συζήτηση της περασμένης εβδομάδας για τις βάσεις καθώς και στις συνεντεύξεις του, τοποθετήθηκαν ξεκάθαρα για τις προϋποθέσεις επιτυχίας της συνάντησης του κ. Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο Μπάιντεν»,.

«Δηλαδή», υπενθυμίζουν, «αποτροπή πώλησης των F16 στην Τουρκία και όχι νέο ράλι εξοπλισμών με αγορά F35 ύψους 4 δισ. ως αντιστάθμισμα», «ρητή καταδίκη της τουρκικής επιθετικότητας στο Αιγαίο» και «προϋποθέσεις για την ενσωμάτωση της Τουρκίας στη νέα αρχιτεκτονική ενέργειας».

«Περιμένουμε να ολοκληρωθεί το ταξίδι του κ. Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, μέχρι τότε δεν θα σχολιάσουμε κάτι περαιτέρω», αναφέρουν οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

To ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σχολίασε την επίσκεψη του πρωθυπουργού και τη συνάντησή του με τον Αμερικανό Πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του κόμματος, όπου  επισημαίνεται πως «προτεραιότητα από το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ είναι να υπάρξει σαφής δέσμευση ότι δεν θα επιβραβευθεί με νέους εξοπλισμούς η Τουρκία, που συμπεριφέρεται ως διεθνής ταραξίας μη σεβόμενη τις αρχές της καλής γειτονίας, τις διεθνείς συνθήκες στη Μεσόγειο, τα ανθρώπινα δικαιώματα στο εσωτερικό της και εν μέσω αυτής της γεωπολιτικής κρίσης κάνει παζάρι πάνω στην προσπάθεια χωρών της ΕΕ να νιώσουν…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr