Τέλος στην ενισχυμένη εποπτεία – Αλλαγή σελίδας για την ελληνική οικονομία

Οικονομια


Ισχυρό σήμα στις αγορές επιστροφής της Ελλάδας στην κανονικότητα και πιο κοντά στην ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας εντός του 2023 αποτελεί η απόφαση για έξοδο της χώρας από το καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Eurogroup: «θα κλείσει μια περίοδος προκλήσεων από το 2010 η οποία χαρακτηρίζεται από την αυξημένη διεθνή προσοχή στην ελληνική οικονομική πολιτική και την ολοκλήρωση της επιστροφής της Ελλάδας στην τακτική οικονομική εποπτεία».

Για σημαντική εθνική επιτυχία έκανε λόγο ο πρωθυπουργός καθώς με τη σφραγίδα του Eurogroup, κλείνει ένας επώδυνος κύκλος που άνοιξε πριν από 12 χρόνια.

«Η Ελλάδα δεν είναι, πια, το “μαύρο πρόβατο” της Ευρώπης. Αλλά ένας αξιόπιστος εταίρος. Ένα κράτος που δεν δέχεται υποδείξεις, αλλά συνδιαμορφώνει τις εξελίξεις. Που δεν αδικείται, αλλά ηγείται. Με το βλέμμα στην ανάπτυξη της οικονομίας και τη σκέψη στην ανακούφιση της κοινωνίας» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, σημείωνει «κλείνει, έτσι, μαζί με την άρση των κεφαλαιακών περιορισμών και την πρόωρη εξόφληση του ΔΝΤ, ένα δύσκολο κεφάλαιο για την Ελλάδα. Κεφάλαιο που άνοιξε το 2010. Η χώρα επιστρέφει, πλέον, στην ευρωπαϊκή κανονικότητα και παύει να αποτελεί εξαίρεση στην Ευρωζώνη».

Η «έξοδος» θα γίνει στις 21 Αυγούστου. Κι αυτό γιατί τότε ολοκληρώνονται τα τέσσερα χρόνια της ενισχυμένης εποπτείας. Με βάση την απόφαση, η Ελλάδα έως το…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr