Τέλος εποχής: Η Apple σταματά την παραγωγή του iPod μετά από 20 χρόνια

Νεα


Είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα προϊόντα όλων των εποχών της Apple και έφερε επανάσταση στον τρόπο που ακούμε μουσική. Την Τρίτη 10 Μαΐου όμως, η Apple ανακοίνωσε ότι διακόπτει την κυκλοφορία του iPod, περισσότερα από 20 χρόνια μετά την πρώτη κυκλοφορία του τον Οκτώβριο του 2001.

Εκπρόσωπος του τεχνολογικού γίγαντα δήλωσε ότι το iPod επαναπροσδιόρισε τον τρόπο με τον οποίο ανακαλύπτεται και ακούγεται η μουσική και ότι το πνεύμα του «ζει».

«Η μουσική ήταν πάντα μέρος του πυρήνα μας στην Apple», δήλωσε ο Greg Joswiak, αντιπρόεδρος της Apple για την παγκόσμια αγορά.

«Φέρνοντάς την σε επαφή με εκατοντάδες εκατομμύρια χρήστες με τον τρόπο που το έκανε, το iPod επηρέασε κάτι περισσότερο από τη μουσική βιομηχανία – επαναπροσδιόρισε επίσης τον τρόπο με τον οποίο ανακαλύπτεται, ακούγεται και μοιράζεται η μουσική.

Σήμερα, το πνεύμα του iPod συνεχίζει να ζει. Έχουμε ενσωματώσει μια απίστευτη μουσική εμπειρία σε όλα τα προϊόντα μας, από το iPhone μέχρι το Apple Watch και το HomePod mini, καθώς και σε Mac, iPad και Apple TV.

Και το Apple Music προσφέρει κορυφαία ποιότητα ήχου με υποστήριξη χωρικού ήχου – δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να απολαμβάνεις, να ανακαλύπτεις και να βιώνεις μουσική», σημειώνει o Joswiak.

Το πιο πρόσφατο iPod που κυκλοφόρησε ήταν το iPod Touch έβδομης γενιάς, το οποίο κυκλοφόρησε τον Μάιο του 2019, ενώ το πρώτο μοντέλο iPod, με τον μηχανικό τροχό κύλισης και το λευκό κάλυμμα, ήταν το πρώτο MP3 player που χωρούσε 1.000 τραγούδια.

(AP Photo, File)

Έχοντας περιγραφεί από το Fortune ως…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr