Τέλλογλου: To Predator λειτουργεί παράλληλα με τις νόμιμες επισυνδέσεις — Ενδείξεις ότι τα τηλέφωνα δεν ήταν ασφαλή

Πολιτικη


Τρεισήμισι ώρες διήρκεσε η κατάθεση του δημοσιογράφου Τάσου Τέλλογλου στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο, ο οποίος διενεργεί ο ίδιος προκαταρκτική ποινική έρευνα για την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών του πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη και των δημοσιογράφων Θανάση  Κουκάκη και Σταύρου Μαλιχούδη.

Η κλήση στον κ. Τέλλογλου έγινε με αφορμή ένα τουιτ του δημοσιογράφου πριν από λίγες ημέρες, στο οποίο ανέφερε ότι το 2018 από ιδιώτη γινόταν παρακολούθηση του τηλεφώνου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητοτσάκη, ενώ ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα  με εισαγγελικούς κύκλους, δεν κατατέθηκαν νέα στοιχεία πάνω στο θέμα των τηλεφωνικών υποκλοπών, απλά αναφέρθηκε ο δημοσιογράφος σε  αόριστες εκτιμήσεις και γνωστά στοιχεία του παρελθόντως, ενώ δεν έγινε αναφορά σε συγκεκριμένα πρόσωπα, απλά ο δημοσιογράφος παράπεμψε σε μέλη διοικητικών συμβουλίων.

Πάντως, ο κ. Τέλλογου, σε δηλώσεις του αναφερόμενος στις παρακολουθήσεις του τηλεφώνου Πρωθυπουργού, όπως είχε καταγράψει στο Twitter, σημείωσε ότι υπήρχαν «ενδείξεις ότι τα τηλέφωνά του δεν ήταν ασφαλή».

Κατά την αποχώρησή του από τον Άρειο Πάγο, ο κ. Τέλλογλου σε δηλώσείς του, μεταξύ των άλλων, ανάφερε:

«Κλήθηκα για κατάθεση, μου είπε ο κ. Ντογιάκος ποιο είναι το πλαίσιο της έρευνας που αφορά το πως γνωστοποιήθηκαν και αν γνωστοποιήθηκαν στις περιπτώσεις των νόμιμων συνακροάσεων μυστικά που αφορούν την εθνική…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr