Τέλη κυκλοφορίας: Οι έλεγχοι της ΑΑΔΕ και οι αλλαγές που εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών

Οικονομια


Αλλαγές στον τρόπο καταβολής των τελών κυκλοφορίας με το μήνα εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών. Στόχος να δοθεί η δυνατότητα στους ιδιοκτήτες των οχημάτων να μπορούν να τα κυκλοφορήσουν νωρίτερα σε σχέση με προηγούμενες χρονιές.

Παράλληλα, η ΑΑΔΕ διενεργεί ελέγχους τόσο για το τρέχον έτος όσο και για τα προηγούμενα προκειμένου να διαπιστώσει αν υπάρχουν απλήρωτα τέλη κυκλοφορίας, ανασφάλιστα οχήματα και εικονικές ακινησίες αυτοκίνητων. Στην περίπτωση που εξακριβωθούν αυτά, οι ιδιοκτήτες – εκτός από τα πρόστιμα – δεν θα μπορούν να κάνουν μεταβίβαση του οχήματος.

Μέχρι τώρα, οι ιδιοκτήτες ΙΧ είχαν τη δυνατότητα να προχωρούν την Άνοιξη σε μερική καταβολή των τελών κυκλοφορίας προκειμένου μπορέσουν να θέσουν σε κυκλοφορία το όχημα τους για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα πληρώντας τέλη για τους μήνες που τα χρειάζονται.

Αυτό που φαίνεται να εξετάζεται από το υπουργείο Οικονομικών είναι η μονιμοποίηση του συγκεκριμένου μέτρου ή τουλάχιστον, η ενεργοποίηση του να γίνεται νωρίτερα από τον Απρίλιο, όπως συμβαίνει έως τώρα.

Σύμφωνα με το ισχύον καθεστώς για την άρση ακινησίας (τα τελευταία δύο χρόνια η κατάθεση των πινακίδων γίνεται ψηφιακά) χρονικής διάρκειας 1 μηνός, καταβάλλεται το 1/12 των αναλογούντων στο όχημα ετήσιων τελών κυκλοφορίας, για την άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας 2 μηνών, καταβάλλονται τα 2/12 του ποσού των αναλογούντων στο όχημα ετήσιων τελών κυκλοφορίας, για την άρση ακινησίας…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr