Σ. Κελέτσης στο Πρώτο: Συντάσσομαι νομικά με την άποψη Γεραπετρίτη- Δεν μπορεί κανείς να μηδενίσει το έργο της ΕΥΠ (audio)

Πολιτικη


Αναφερόμενος στον εκτελεστικό νόμο 2225/1994, ο βουλευτής της ΝΔ και μέλος την Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, Σταύρος Κελέτσης σημείωσε ότι «δεν υπάρχει εξαίρεση για τους βουλευτές» και ότι ο ίδιος συντάσσεται νομικά με την άποψη Γεραπετρίτη, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Το GPS της Επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα.

Αντίθετα, χαρακτήρισε την ερμηνεία του κ. Βενιζέλου «τραβηγμένη από τα μαλλιά, προκειμένου να υποστηρίξει μια άποψη πολιτικά προφανώς και να της δώσει και μια συνταγματική υποστήριξη». Συμπλήρωσε μάλιστα ότι ο νόμος που επικαλείται ο κ. Γεραπετρίτης ψηφίστηκε ενώ ήταν ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος υπουργός και δεν λέει τίποτα ρητά για κάποια εξαίρεση. «Και καλώς δεν λέει γιατί υπάρχει και το θέμα της ισότητας των πολιτών και τις ίσης μεταχείρισης. Τα προνόμια των βουλευτών  περιγράφονται ρητά από το Σύνταγμα, αυτά που έχουν να κάνουν με την ασυλία σε ό,τι αφορά την άσκηση των καθηκόντων μας και με την υποχρέωση να μην δώσουμε μαρτυρία για θέματα που μάθαμε ασκώντας τα καθήκοντά μας. Είναι πολύ συγκεκριμένο το Σύνταγμα σε αυτά τα θέματα και δεν μπορούμε να τα διευρύνουμε σε τέτοιο βαθμό που να καταργούμε την ισότητα μεταξύ των πολιτών» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κελέτσης.


Όσο αφορά την Πράξη Νομοθετικού Περιεχόμενου για τις αλλαγές στην ΕΥΠ και το κατά πόσο αυτή αρκεί, ο κ. Κελέτσης, εξέφρασε την άποψη ότι μπορεί να υπάρξει μια συνολικότερη συζήτηση πάνω στο θέμα της…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr