Σ. Ζαχαράκη στην ΕΡΤ: Κερδίζουμε το στοίχημα – Οι αεροπορικές αφίξεις φτάνουν το 1 εκατ. την εβδομάδα (video)

Νεα


Η αισιοδοξία για την πορεία της τουριστικής περιόδου συνεχίζεται καθώς όπως δήλωσε στην ΕΡΤ η Σοφία Ζαχαράκη, υφυπουργός Τουρισμού, «η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στην Ευρώπη στο κομμάτι του τουρισμού».

«Κερδίζουμε το στοίχημα για μια επιτυχημένη χρονιά που μπορεί να χτυπήσει ρεκόρ» στον τουρισμό ανέφερε στην Χριστίνα Βίδου και την εκπομπή «Συνδέσεις» η κ. Ζαχαράκη επισημαίνοντας ότι σύμφωνα με οι αεροπορικές αφίξεις των τουριστών φτάνουν το 1 εκατ. την εβδομάδα».

Μιλώντας για το που καταγράφεται η μεγαλύτερη αύξηση τουριστών και επομένως των εσόδων δήλωσε ότι στις περιοχές του νοτίου Αιγαίου καταγράφουν αύξηση 17% σε σχέση με το 2019 που ήταν χρονιά σταθμός για τις επιδόσεις της χώρας στον τουρισμό.

Στα νησιά Ιονίου η αύξηση, για τον Ιούλιο, κυμαίνεται από 10 έως 20%. και σύμφωνα με την υφυπουργό Τουρισμού «η τάση είναι να καταγράφεται αύξηση 10 – 20% για τα στοιχεία που έχουμε για τα αεροπορικά, σε συνδυασμό με τις οδικές μετακινήσεις».

(AP Photo/Petros Karadjias)

Κατά 10% αυξημένη η μέση δαπάνη των τουριστών

Όπως είπε η κ. Ζαχαράκη πέρυσι η Ελλάδα ανέκτησε το 60% από τα 11 δισ. ευρώ που ήταν τα τουριστικά έσοδα το 2019 ενώ τώρα, μέχρι στιγμής, κινούμαστε υψηλότερα από ότι αναμέναμε με τη μέση δαπάνη να είναι υψηλότερη κατά 10%.

«Όλα αυτά αφήνουν περιθώριο αισιοδοξίας. Φαίνεται ότι στα έσοδα κινούμαστε πολύ θετικά» επισήμανε η κ. Ζαχαράκη.

Αναφερόμενη στις προσπάθειες η Ελλάδα να επεκτείνει την τουριστική περίοδο και να…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr