Σύνοδος ΝΑΤΟ: Η παρέμβαση του πρωθυπουργού και οι δυο έμμεσες αναφορές στην Τουρκία

Νεα


Στη Μαδρίτη είναι στραμμένα τα βλέμματα όπου πραγματοποιείται η κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ. Ο Ερντογάν δεν είπε απολύτως τίποτε για τα ζητήματα που έθετε μέχρι τώρα και επικεντρώθηκε στην ατζέντα της Συνόδου, τον πόλεμο στην Ουκρανία. Και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι η αποστολή του ΝΑΤΟ για την υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του διεθνούς δικαίου δεν είναι πλέον κενό γράμμα. Και τόνισε – κοιτάζοντας προς την Άγκυρα – ότι είναι πολύ σημαντικό για ουσιαστικούς και συμβολικούς λόγους οι κυρώσεις που αποφασίζονται να εφαρμόζονται από όλα τα μέλη. Η σύνοδος του ΝΑΤΟ ολοκληρώνεται την Πέμπτη με την τελετή υπογραφής για το Ταμείο Καινοτομίας για επενδύσεις σε νέες τεχνολογίες από τους ηγέτες της Συμμαχίας.

Αυστηρά στα θέματα της ατζέντας της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ επικεντρώθηκε ο Ταγίπ Ερντογάν στη σύντομη παρέμβασή του ενώπιον των ηγετών της Συμμαχίας χωρίς να κάνει καμία αναφορά σε Αιγαίο και ελληνικά νησιά. Είχε προηγηθεί έντονο διπλωματικό παρασκήνιο που οδήγησε στην άρση του αδιεξόδου και στην ένταξη της Φιλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

  • Κυρ. Μητσοτάκης στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ: Οι κυρώσεις που αποφασίζονται να εφαρμόζονται από όλους

Την ενότητα, την ταχύτητα και την αποφασιστικότητα που επέδειξε η Συμμαχία στην αντιμετώπιση της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία επισήμανε ο πρωθυπουργός μιλώντας στο ΝΑΤΟ. Έκανε όμως και δύο…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr