Σύλληψη για απάτες σε βάρος εταιρειών ταχυμεταφορών – Εξιχνιάστηκαν 13 περιπτώσεις

Νεα


Συνελήφθη 56χρονος δράστης για απάτες σε βάρος εταιρειών ταχυμεταφορών, ενώ γίνονται έρευνες για συνεργούς του.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας: «Συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες της 4-5-2022 στην Κηφισιά, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κηφισιάς με τη συνδρομή αστυνομικών της Άμεσης Δράσης, 56χρονος ημεδαπός για πλαστογραφία πιστοποιητικών και απάτες κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση. Αναζητούνται οι συνεργοί του.

Ειδικότερα, ο 56χρονος από κοινού με τους συνεργούς του, από το Μάρτιο του τρέχοντος έτους, πραγματοποιούσαν συστηματικά απάτες σε βάρος υποκαταστημάτων εταιρειών ταχυμεταφορών.

Ως προς τον τρόπο δράσης, οι κατηγορούμενοι εμφανίζονταν ως υποψήφιοι αγοραστές κινητών τηλεφώνων μεγάλης αξίας και αφού επιτύγχαναν συμφωνία με τους εκάστοτε πωλητές, κανόνιζαν να ολοκληρωθεί η αγοραπωλησία με τη διαδικασία της αντικαταβολής μέσω εταιρείας ταχυμεταφορών.

Στο στάδιο της παράδοσης του δέματος στο υποκατάστημα, οι κατηγορούμενοι χρησιμοποιώντας ψεύτικα προφίλ και παριστάνοντας τους πωλητές, έστελναν μήνυμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας στο υποκατάστημα, στο οποίο αναφέρονταν δήθεν συμφωνημένη μείωση στο ποσό της αντικαταβολής, συνήθως στο ένα δέκατο περίπου της αρχικά συμφωνηθείσας τιμής.

Μετά από λίγο εμφανίζονταν ο αγοραστής στο υποκατάστημα, και παραλάμβανε το δέμα, καταβάλλοντας το μειωμένο χρηματικό ποσό σύμφωνα με όσα αναφέρονταν στο μήνυμα ηλεκτρονικής…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr