Σχολεία – Κόπτσης: Τι ισχύει σε περίπτωση κρούσματος – Νέο πρωτόκολλο για τις Πανελλήνιες (video)

Νεα


Αύριο Τρίτη 3 Μαΐου θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι μετά το Πάσχα με τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς να επιστρέφουν στα σχολεία με νέα πρωτόκολλα.

Έτσι, οι μαθητές επιστρέφουν στις τάξεις χωρίς self test, μόνο οι μη εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί θα κάνουν ένα rapid την εβδομάδα.

Τι γίνεται σε περίπτωση κρούσματος

Ο γενικός γραμματέας υπουργείου παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης, επανέλαβε τι ισχύει σε περίπτωση κρούσματος μέσα στο σχολείο και έξω από αυτό.

  • Διαβάστε επίσης: Πώς θα επιστρέψουν οι μαθητές στα θρανία και τι ισχύει για Πανεπιστήμια — Όλα τα νέα πρωτόκολλα

Όταν εμφανιστεί κρούσμα σε σχολική μονάδα, μαθητές και εκπαιδευτικοί θα κάνουν δύο self test την 1η και 4η μέρα, δωρεάν, θα δίνονται από το σχολείο. Όταν υπάρχει στενή επαφή εκτός σχολείου, οι μεν εμβολιασμένοι μαθητές και εκπαιδευτικοί πάνε κανονικά σχολείο και την 5η μέρα υποβάλλονται σε ένα τεστ, οι μη εμβολιασμένοι μπαίνουν σε καραντίνα. Οι μαθητές επανέρχονται με ένα self test και οι εκπαιδευτικοί με ένα rapid. Ο μαθητής που είναι κρούσμα μένει σε απομόνωση στο σπίτι για 5 μέρες, και μετά αν δεν υπάρχει σύμπτωμα επανέρχεται στο σχολείο.

Όπως λέει ο κ. Κόπτσης, το υπουργείο Παιδείας, σε συνεργασία με την Επιτροπή των ειδικών, θα βγάλει σύντομα, νέο πρωτόκολλο για τις πανελλήνιες εξετάσεις.

Όπως είπε δεν θέλει να προλάβει τις εισηγήσεις των ειδικών, αλλά σημείωσε ό,τι ίσχυσε πέρυσι για τις εξετάσεις, λειτούργησε πολύ καλά. Και φέτος θα τηρηθούν οι μεγάλες…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr