Σχοινάς για Ερντογάν: Με ποιους είναι με τη Χεζμπολάχ και τη Μόσχα ή με το ΝΑΤΟ

Νεα


Η θέση της Ευρώπης θα εξαρτηθεί από την απάντηση που θα δώσει ο ίδιος ο Ερντογάν για το μέλλον της Τουρκίας και το δικό του, ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς. «Μας χρωστάει μια ξεκάθαρη απάντηση».

Αν η Τουρκία αισθάνεται πολύ πιο άνετα με την Τεχεράνη, τη Χεζμπολάχ και τη Μόσχα ή αν αισθάνεται πιο άνετα με το ΝΑΤΟ, την ΕΕ και τη Δύση», σημείωσε ο ίδιος, τονίζοντας ότι στη Μαδρίτη «έδωσε μια μεταβατική απάντηση».

«Συσσωρεύονται συστατικά τέλειας καταιγίδας»

«Ως συνέπεια του πολέμου και όχι μόνο, συσσωρεύονται συστατικά τέλειας καταιγίδας. Και μάλιστα σε τομείς που εμείς οι Ευρωπαίοι είχαμε ξεχάσει. Γενιές Ευρωπαίων είχαν ξεχάσει τι σημαίνει πληθωρισμός, είχαν ξεχάσει τι σημαίνει υψηλές τιμές ενέργειας» επισήμανε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, μιλώντας στην εκπομπή «Ανάλυσέ το» της ΕΡΤ1 και τον Γιώργο Κουβαρά.

«Πιστεύω ότι η Ευρώπη αποδείχθηκε πολύ πιο ανθεκτική αυτή τη δεκαετία που αφήνουμε πίσω, πολύ πιο ισχυρή σε συνθήκες πίεσης και κρίσης. Αυτό γίνεται σε σχέση και με τον πόλεμο, μας λείπει το μίγμα πολιτικής για την απεξάρτηση από τη ρωσική ενέργεια. Έχουμε εναλλακτικούς παρόχους από αξιόπιστες τρίτες χώρες, τις ΗΠΑ, το Κατάρ, τη Νορβηγία, την Αίγυπτο.

Έχουμε ευρωπαϊκούς αποθηκευτικούς χώρους για τον χειμώνα που θα μας επιτρέψουν να τον περάσουμε χωρίς σκαμπανεβάσματα. Έχουμε διαμορφώσει για πρώτη φορά σε εθνικό πλαίσιο ασπίδα…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr