Σφοδρή πολιτική σύγκρουση για τις υποκλοπές – Σήμερα η τοποθέτηση Μητσοτάκη

Πολιτικη


Σφοδρή πολιτική σύγκρουση έχει ξεσπάσει για την υπόθεση της παρακολούθησης του τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη.

Στην κατεύθυνση της πλήρους διαλεύκανσης της υπόθεσης αναμένεται σήμερα η τοποθέτηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη η οποία σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, θα δίνει τεκμηριωμένες απαντήσεις σε έλα τα ερωτήματα που έχουν τεθεί, με πλήρη θεσμικό σεβασμό και με γνώμονα την διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος.

«Όλα στο φως και με θεσμικό τρόπο»

Οι τελικές γραμμές στο μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη αναμένεται να κλειδώσουν σήμερα το πρωί. Πληροφορίες από το Μαξίμου αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός θα αναφερθεί στο χρονικό της υπόθεσης και ποια η ευθύνη που αναλογεί στην κυβέρνηση, εκπέμποντας μήνυμα «όλα στο φως και με θεσμικό τρόπο», καθώς η πλήρη παρουσίαση των δεδομένων και η διαλεύκανση της υπόθεσης το συντομότερο θα διαλύσει τις όποιες σκιές έχουν δημιουργηθεί, εξ ού και η απόφαση του πρωθυπουργού να απευθυνθεί ο ίδιος στους πολίτες. Αναμένεται να πει ότι από την περασμένη Πέμπτη, οπότε και ενημερώθηκε για τη νόμιμη επισύνδεση με εισαγγελική παραγγελία στο κινητό του κ. Ανδρουλάκη, κάτι που όπως επισημαίνεται δεν γνώριζε, άμεσα ανέλαβε πρωτοβουλίες ζητώντας την παραίτηση του διοικητή της ΕΥΠ κ. Κοντολέωντα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες αναμένεται να δώσει το «πράσινο φως» για σύσταση εξεταστικής επιτροπής η οποία έχει ζητηθεί το…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr