ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αντίθετος στην πώληση του 100% της ΔΕΠΑ Υποδομών

Νεα


Για «ξεπούλημα όλου του δικτύου φυσικού αερίου καθ’ υπαγόρευση συμφερόντων εις βάρος του δημόσιου συμφέροντος», κάνουν λόγο ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Φάμελλος και η Τομεάρχης Οικονομικών, Έφη Αχτσιόγλου, αναφερόμενοι στην ολοκλήρωση της εξαγοράς της ΔΕΠΑ Υποδομών.

Oι δύο Τομεάρχες αναφέρουν στην κοινή τους ανακοίνωση ότι: «Χρειάστηκε ακόμη και η παράκαμψη της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ), καθώς και η φωτογραφική νομοθέτηση-εξυπηρέτηση συμφερόντων ώστε, να ολοκληρωθεί το έγκλημα ξεπουλήματος των δικτύων φυσικού αερίου της Ελλάδας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Η κυβέρνηση ολοκληρώνει σήμερα την πώληση του 100% της ΔΕΠΑ Υποδομών, εν μέσω ενεργειακής κρίσης και ενώ οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες συζητούν για επανάκτηση του δημόσιου ελέγχου στην ενέργεια. Αποτελεί ενεργειακό έγκλημα η απώλεια του δημόσιου ελέγχου στη ΔΕΠΑ Υποδομών εφόσον στρατηγικές επιλογές για τα δίκτυα φυσικού αερίου θα υπαγορεύονται πλέον μόνο από το κέρδος του ιδιοκτήτη. Για τη ΝΔ η ελληνική πολιτεία δεν μπορεί να συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο της ΔΕΠΑ Υποδομών αλλά το ιταλικό δημόσιο διά της συμμετοχής του στην Italgas μπορεί!

Για να εξυπηρετήσει μάλιστα τα συμφέροντα των αγοραστών εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος η κυβέρνηση με το νόμο 4951/2022 του Ιουλίου, «ξήλωσε» την αρμοδιότητα της ΡΑΕ να πιστοποιεί τους Διαχειριστές Δικτύου Διανομής Φυσικού Αερίου. Και αυτό…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr