ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση απαξιώνει την εγχώρια αμυντική βιομηχανία

Πολιτικη


Για απαξίωση της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας κάνει λόγο με ανακοίνωσή του ο Τομέας Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση “η κυβέρνηση της ΝΔ κάνει πως αγνοεί ότι οι ελληνικές εταιρείες αμυντικού υλικού έχουν την τεχνογνωσία αλλά και την δυνατότητα είτε να αναλάβουν υποκατασκευαστικό έργο στα προγράμματα που τρέχουν, είτε να συμμετέχουν ως συμπαραγωγοί” και επισημαίνεται πως “η ελληνική δημόσια και ιδιωτική αμυντική βιομηχανία είναι στρατηγικοί εταίροι για την άμυνα και ασφάλεια της χώρας και ως τέτοιοι πρέπει να αντιμετωπίζονται”.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Τομέα Άμυνας ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία:

Τον κώδωνα του κινδύνου χτυπάει με ανακοίνωσή του το Σωματείο εργαζομένων των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ) Υμηττού, για την επερχόμενη καταστροφή στην εγχώρια αμυντική βιομηχανία που έχει δρομολογήσει η κυβέρνηση της ΝΔ και υλοποιεί με συνέπεια.

Μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για την δημιουργία «κυβερνητικού πάρκου» στο χώρο του εργοστασίου των ΕΑΣ στον Υμηττό, χωρίς σχέδιο μετεγκατάστασης και ενίσχυσης των ΕΑΣ στον Υμηττού, επιβεβαιώνεται ότι το κυβερνητικό σχέδιο οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην διάλυση των ΕΑΣ.

Όπως μαθαίνουμε σήμερα η Διοίκηση των ΕΑΣ ενημέρωσε πως δεν μπορούν να παραδοθούν παραγγελίες στις Ένοπλες Δυνάμεις με ό,τι αυτό συνεπάγεται, για την επάρκεια των Ενόπλων Δυνάμεων και την ίδια την υπόσταση των ΕΑΣ.

Αποτελεί…Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr