ΣΥΡΙΖΑ για άνοιγμα Βουλής: Το αίτημα αφορούσε την άμεση διεξαγωγή συζήτησης ώστε να δοθούν απαντήσεις εδώ και τώρα

Πολιτικη


Αναφορικά με την αποδοχή του αιτήματος του Αλέξη Τσίπρα από την Κυβέρνηση, για την έκτακτη σύνοδο της Βουλής και προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση για τις υποκλοπές, σε νέα ανακοίνωση προχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

  • Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα – Τασούλα: Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζητά διακοπή των θερινών διακοπών της Βουλής και συζήτηση για τις υποκλοπές
  • Γ. Οικονόμου: Ο κ. Ανδρουλάκης αρνείται να ενημερωθεί – Η νομιμότητα της επισύνδεσης δεν αμφισβητείται
  • Στις 22 Αυγούστου ανοίγει εκτάκτως η Βουλή — Συζήτηση προ ημερησίας διάταξης για τις υποκλοπές

Η ανακοίνωση είναι η εξής:

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι δέχεται την πρότασή του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για έκτακτη σύνοδο της Βουλής και προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση για τις υποκλοπές.

Ωστόσο, το αίτημα αφορούσε την άμεση διεξαγωγή της συζήτησης ώστε να δοθούν απαντήσεις εδώ και τώρα.

Ο κ. Μητσοτάκης όρισε τελικά αυτή τη συζήτηση για την εβδομάδα μετά τις 22 Αυγούστου, προφανώς για να κερδίσει χρόνο και να προσπαθήσει με τον προπαγανδιστικό του μηχανισμό να εξουδετερώσει τη “βόμβα”.

Παρόλα αυτά το γεγονός ότι υποχρεώνεται να δεχτεί, υπό την πίεση των αποκαλύψεων και των αντιδράσεων, τη βάσανο του κοινοβουλευτικού ελέγχου που προσπαθούσε να αποφύγει, αποδεικνύει ότι η Δημοκρατία έχει τη δύναμη να επικρατεί της αλαζονείας και του αυταρχισμού.

Κοντός ψαλμός αλληλούια…

ertnews.gr