Συρία: Τουλάχιστον 15 νεκροί από ενέδρα σε λεωφορείο φιλοκυβερνητικών δυνάμεων

Νεα


Τουλάχιστον 15 μέλη φιλοκυβερνητικών δυνάμεων, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, (13, σύμφωνα με το Ρόιτερς) σκοτώθηκαν και άλλα τραυματίσθηκαν σε ενέδρα στην οποία έπεσε σήμερα ένα στρατιωτικό λεωφορείο κοντά στη Ράκα, στη βόρεια Συρία, ανακοίνωσε συριακή μη κυβερνητική οργάνωση.

«Ένα στρατιωτικό λεωφορείο δέχθηκε επίθεση στην επαρχία Ράκα, όπου η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος εξακολουθεί να δραστηριοποιείται», διευκρίνισε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα ωστόσο με το συριακό υπουργείο Άμυνας, ανακοίνωση του οποίου επικαλείται το Ρόιτερς, οι νεκροί από την «τρομοκρατική» επίθεση ανέρχονται σε 13 –11 κυβερνητικοί στρατιώτες και δύο άμαχοι. Από την ίδια πηγή προστίθεται ότι άλλοι τρεις στρατιώτες τραυματίσθηκαν.

Το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA μετέδωσε ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε στην περιφέρεια Τζαμπάλ αλ-Μπίσρι της επαρχίας Ράκα.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε πως η επίθεση έγινε από εν υπνώσει πυρήνες του Ισλαμικού Κράτους οι οποίοι εξαπολύουν αιφνιδιαστικές επιθέσεις στις ερημικές περιοχές της χώρας.Διαβάστε τη συνέχεια: ertnews.gr